Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

De Gotho - premium vino za istinske poznavatelje

De Gotho
Foto: Promo
1/2
PR
Autor
PR članak
21.12.2017.
u 06:00

Duhovnost i radišnost vrijednog svećeničkog reda bila je velika inspiracija i odgovornost u prozvodnji vina de Gotho.

U spomen na cistercite koji su graditelji starog Kutjevačkog podruma i spomena na srednjovjekovni naziv kutjevačke cistercitske opatije „Vallis Honesta de Gotho“, gdje Vallis Honesta označava Požešku kotlinu, a de Gotho je naziv opatije, predstavlja upravo De Gotho linija vina. Cisterciti su u Francuskoj nastali iz redova Benediktinaca, kao njihov najradišniji dio.

Radeći svu poljoprivredu na samostanskom posjedu, ujedno su i širili svoje opatije s vinskim podrumima i gotičkim crkvama. Duhovnost i radišnost vrijednog svećeničkog reda bila je velika inspiracija i odgovornost u prozvodnji vina de Gotho. Tlocrt opatije na prednjoj etiketi predstavlja daleku povijest i dugu tradiciju, a stil vina prezentira modernu tehnologiju i najbolje karakteristike vina i kraja iz kojeg nam ova vina dolaze.

Graševina de Gotho proizvedena je iz grožđa s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac, malo kasnije branog. Profinjeno, slojevito i kompleksno, ovo je vino punog, skladnog, harmoničnog okusa te mirisa na kamilicu i vaniliju. Fine je zrelosti i dugog trajanja nakon što je šest mjeseci odležalo u novim barrique bačvicama. Balans alkohola i kiselina daje mu izuzetnu pitkost.

Preporuča se konzumirati uz najfinija jela od bijelog mesa, najbolje bijele ribe, začinjeno bogatim i blažim začinima. Poslužuje se na temperaturi od 12°C.

Pinot crni de Gotho također dolazi s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac gdje se grožđe uzgaja na površini od 2 ha sa ograničenim prinosima. Vino prvo odležava godinu dana u drvenim bačvama od 225 litara, a zatim se pretače u bačve od 15000 - 3000 litara.

Moderan, snažan, skladan i topao. Tamnije rubinske boje, slatkasto gorkog okusa, uz miris hrasta prožet je bouquetom dozrelih kupina, malina, šljiva, te pritajenog mirisa crnog papra, klinčića i vanilije.

Odlično se sljubljuje uz jela od plave ribe, dozrele aromatične sireve, divljač, kulen ili neko drugo tamno meso. Temperatura posluživanja je 18°C.

Želite prijaviti greške?