Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaže psihologinja

'Da biste se stvarno povezali s partnerom, poljubac vam treba trajati - barem 6 sekundi!'

Shutterstock
05.09.2022.
u 15:30

Ljubljenje dulje od šest sekundi pokreće kemikalije zaslužne za snažan osjećaj privrženosti partneru, kakav imamo i u prve dvije godine veze, rekla je-

Uživanje u zajedničkim aktivnostima i ritualima ključni su za povezivanje svakog ljubavnog para; a čini se da nas više od izlazaka ili zajedničkog vježbanja za partnera veže ljubljenje.

Osim što doprinosi osjećaju povezanosti i intime, prema stručnjakinji za seks i veze dr. Cheslie Reed, hoće li nas poljubac približiti partneru ovisi o tome koliko će trajati.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

Naime dr. Reed kaže da je nedavno istraživanje Instituta Gottman pokazalo da naš mozak; da bi iskusio kemijske reakcije povezane s privrženošću i zadovoljstvom; treba točno šest sekundi ljubljenja.

"Ljubljenje dulje od šest sekundi pokreće kemikalije zaslužne za snažan osjećaj privrženosti partneru kakav imamo na početku veze, a za koji se smatra da je postojan otprilike dvije godine, nakon čega polako slabi. E pa čini se da ga se i nakon tog perioda može vratiti, i to redovitim ljubljenjem!", kaže Reed za mind body green.

Šest sekundi ljubljenja odlično je za početak, ali Reed svoje klijente potiče da međusobne poljupce još malo produlje, tako da traju najmanje deset sekundi; da im mozak proizvede što više pozitivnih kemikalija i da tako imaju što više dobrobiti od ljubljenja.

- Spustite sve; neka vam ruke budu prazne; par sekundi gledajte jedan drugog pa se poljubite - savjetuje Reed parovima i napominje da "svi u danu imaju desetak sekundi za sitne prepirke, pa zašto ne bi i za ljubljenje".

"Dok se ljubite, razmislite o nečem čemu se kod partnera divite ili samo o tome kako vam je stalo do nje/njega ili o tome kako će vam nedostajati", savjetuje.

Zašto se bitno ljubiti minimalno 10 sekundi

Za planiranje 10 sekundi ljubljenja potreban nam je stupanj svjesnosti i namjere, što su sjajne stvari za veze - napominje Reed i dodaje da se tu također radi o aktivnom odabiru da se divimo svom partneru, kao i odabiru da skupa stvaramo trenutke intimnosti i jedan na drugog gledamo kao na ljubavnika, a ne samo 'životnog partnera'

- Mnogima riječ 'ljubavnik' teško pada, no u vezi ili braku ljudi brzo postanu poslovni partneri, cimeri  prijatelji, zaboravljajući na seksualnu komponentu koja je iznimno bitna - objašnjava Reed.

Preletjela je 11.200 kilometara da upozna stranca s Tindera, rodila se ljubav i sad imaju dijete

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:08 06.09.2022.

Kemija treba biti cim se upoznas s nekim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije