Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za što se koristi?

Čudotvorna morska sol dobra je za zdravlje i još mnogo toga

Shutterestock
03.12.2018.
u 08:00

Sadrži čak 80 elemenata u svom sastavu i djeluje vrlo dobro na zdravlje, a koristi se i za lijepu kožu i kosu

Morska sol smanjuje rizik od smrtonosnih bolesti. Ojačava imunitet, pa tada tijelo postaje otporije i na neke autoimune bolesti poput gripe, alergija i slično... 

Ako imate problema s kolesterolom, trebali biste svaki dan popiti čašu vode s otopljenom morskom solju. Također, na ovaj način ćete držati i krvni tlak pod kontrolom, a imate li problema s otkucajima srca, ovako ćete ih normalizirati. 

Istraživanja su pokazala da se neke bolesti poput dijabetesa mogu tretirati morskom solju jer ona smanjuje razinu šećera u krvi. Osim toga, pomoću ove soli može se izbjeći i osteoporoza. 

U ovo vrijeme prehlade i gripe, morsku sol koristite za dišni sustav. Oporavlja sliznicu, djeluje antibakterijski... Znanstvenici su dokazali kako je morska sol i prirodno čisti krv. 

1/10

Izvlači brojne toksine iz tijela, pa zbog toga koža postaje meka i zdrava. Kupke s morskom solju mogu poboljšati izgled kože. Osim toga, slana kupka potaknut će izlučivanje suvišne vode iz kože pa ona postaje čvršća. 

Ako imate problema s masnom kosom, morska sol može i to riješiti. Upit će višak masti i učiniti dlaku glatkom i lijepom. Daje kosi volumen, ali i hrani folikul kose. 

Sanja Žuljević otkriva zašto nije svejedno kad pijemo vodu

 

Ključne riječi

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
09:56 03.12.2018.

super sol

SL
spusti_loptu
09:56 03.12.2018.

Znaci sto vise kupanja u moru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije