Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLA ZDRAVLJA

Čišćenje hladnjaka ispraznilo cijelu zgradu

13.05.2009.
u 14:07

Kad se jedna od radnica u zgradi telekomunikacijske tvrtke AT&T u kalifornijskom gradu San Joseu dragovoljno javila da obavi odavno potrebno čišćenje uredskog hladnjaka, bilo je teško pretpostaviti kakve će posljedice to donijeti. Ona je samo odnijela hladnjak u sobu za sastanke, ispraznila ga i pomoću dvaju sredstava za čišćenje krenula ga vraćati u upotrebljivo stanje.

Posljedice su bile spektakularne: kombinacija hrane koja je dugo trunula zaboravljena u hladnjaku i pare od sredstava za čišćenje dovela je do tako nepodnošljivog smrada da je moralo intervenirati 17 vatrogasnih postrojbi; svih 325 zaposlenih moralo je biti evakuirano iz zgrade, a na parkiralištu su ljudi iz hitne odvajali one koji mogu stajati od onih koje je smrad oborio s nogu. U bolnici je na kraju završilo 28 zaposlenih, od kojih je sedam moralo biti zadržano na liječenju.

U panici je netko pokušao ublažiti smrad dezodoransom u spreju, ali je umjesto osvježivača zraka dograbio sredstvo za uklanjanje mrlja što nije nimalo poboljšalo situaciju. Robin Leetieh, jedna od onih koji su uspjeli na vlastitim nogama izaći iz zgrade, opisuje to iskustvo:

- Kao da te udario zid od cigle. Zaustavi te na mjestu. Bio je to zbilja, zbilja prodoran miris.

Šef vatrogasaca Barry Stallard koji je bio prisiljen aktivirati mjere za rukovanje biohazardnim materijama, i sam je osjetio vonj iz frižidera i kaže da je u pitanju kombinacija svih najgorih mirisa kemije, truleža i paleža koje je doživio u 23-godišnjoj karijeri, te nije čudo što su zaposlenici morali biti evakuirani.

Neke je samo svladala mučnina, neki su se izbljuvali, a svi su osjetili vrtoglavicu. Osim jedne osobe – čistačice frižidera. Naime, ona je zbog čestih alergija bila podvrgnuta kirurškom zahvatu na nosu i uopće ne osjeća mirise.

Evo kako su lokalni mediji izvjestili o incidentu:

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije