Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zašto ne?

Cijelo vrijeme pogrešno spremamo kajganu? Kuhar otkrio svoj neobični način!

shutterstock
03.05.2022.
u 09:30

Ispostavilo se da ova metoda napravi savršenu kajganu bez ikakvog dosadnog čišćenja posude nakon toga

Svatko ima svoju metodu pripreme kajgane, ali manje više ju svi rade na slični način, no čini se da većina ljudi radi jednu ključnu grešku i tako uništava ukus omiljenog doručka.

Profesionalni kuhar iz San Francisca i dobitnik Michelinove zvjezdice Daniel Patterson otkrio je zato odličan trik za pripremu kajgane; a iako se možda isprve čini neobičan, pomaže da jaja postanu ukusnija i mekanija.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:

1/5

U razgovoru za The Sun je ispričao da je njegova jedinstvena metoda nastala nakon što je jaja počeo peći u tavama od lijevanog željeza, a kako ih je mrzio kasnije prati jaja je odlučio razmućena skuhati u kipućoj vodi; što zapravo smisla jer se poširana jaja kuhaju na isti način.

Ispostavilo se da ovako kajgana ispadne savršena i to bez muke pranja tave ili lonca nakon spremanja; jednostavno zakuhajte posudu s vodom i promiješajte, pa u vodu ulijte razmućena jaja.

Jaja bi se trebala brzo učvrstiti i ne brinite ako u početku ne izgledaju tako privlačno.

Nakon toga ih na 20-ak sekundi poklopite 20 sekundi i biti će savršeno lagane i mekane konzistencije. Pažljivo procijedite da uklonite višak vode i začinite maslacem, solju, paprom i ostalim začinima po želji. Dobar tek!

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije