Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesec Izraela

Chef Nir Zook gradi mostove prijateljstva

Nir Zook
Foto: PR FOTO
11.05.2014.
u 15:02

Mjesec izraelske kulture i ove se godine obilježava u Zagrebu čitavim nizomnastupa, glazbenih, plesnih i gastronomskih događanja, a započeo je jučer kulinarskom prezentacijom izraelske gastronomije na zagrebačkoj tržnici Dolac

 Manifestacija koju organizira veleposlanstvo Izraela u prigodi 66. obljetnice nezavisnosti Države Izrael, trajati će od 11. do 31. svibnja. Nakon prošlogodišnjeg velikog interesa kada je u Zagrebu gostovao chef Shaul Ben Aderet, popularna zvijezda izraelske gastroscene te pripremio specijalitete kojima se proslavio, veleposlanstvo  i ove godine dovodi još jednog sjajnog chefa  - Nir Zooka.

Nir je danas priredio  pravu gozbu u restoranu Time, u središtu Zagreba, ručak za 200-tinjak prijatelja Izraela. Inače, zanimljivo da je izraelska kuhinja mješavinarazličitih gastronomskih utjecaja iz cijelog svijeta, pikantna, spaja slatko i kiselo, koristi puno povrća... Nir Zook puno je više od chefa, on je kolumnist, pisac kuharica i domaćin mnogih kuharskih programa na televiziji. Kuha od svoje 16 godine, obišao je cijeli svijet, kuhao u restoranima ovjenčanim Michelinovim zvjezdicama u San Franciscu, Parizu ...

Popularni chef obožava putovati i tako i roz kulinarstvo graditi mostove među kulturama. Osim nastupa popularnog izraelskog chefa u sklopu  mjeseca izraelske kulture veleposlanstvo organizira i kušanje izraelskih vina koja će predstaviti Haim Gan sutra u hotelu “Esplanade”. U nedjelju, 25. svibnja u VIP Clubu u 21 sat nastupaju izraelski glazbenici Tempera Ansambla, a 31. svibnja u HNK plesna skupina Max.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije