Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti za lakši rad

Četiri načina kako pobijediti zimsku depresiju i povećati produktivnost

umor
Shutterstock
16.11.2020.
u 16:17

'Razbijte svoj radni dan s mini odmorima u kojima ćete raditi nešto što vas veseli ili ga skratite i ranije završite. Ideja o završavanju posla prije vremena dati će vam polet i motiv za bolji i produktivniji rad'

Dolazi zima, sve ranije pada mrak i hladno je, pa nije čudno ako biste se samo sklupčali na kauč umotani u dekicu. No ako vam motivacija i produktivnost opadaju kako pada temperatura, vrijeme je da to promijenite.  Portal Fast Company piše kako postoje četiri stvari koje uspješni ljudi rade da se lakše izbore sa zimskim padom energije i produktivnosti. Evo što savjetuju:

1. Napravite popis s 15-minutnim zadacima

To su oni lakši zadaci koje možete obaviti u 15 minuta ili manje, kao na primjer nazvati liječnika i zakazati sistematski pregled, pripremiti natuknice za sutrašnji sastanak. Te jednostavne i brze zadatke možete obaviti uz minimalni napor, a njihovo će vam križanje s popisa od 15 minuta probuditi volju i produktivnost. 

Foto: Shuttershock

Zato kad se idući put uhvatite da s nečim odugovlačite, otvorite svoj popis 15-minutnih zadataka i krenite.

2. Zakažite vrijeme za male odmore

Svi znaju kako je raditi 'u petoj brzini' kad se bliže rokovi ili pak treba stvari završiti prije odlaska na godišnji odmor. A baš kako takav mod povećava produktivnost,  povećati će je i mali odmori ili ideja da ćete neki dan raditi kraće.

'Razbijte' svoj radni dan s mini odmorima u kojima ćete raditi nešto što vas veseli ili ga skratite i ranije završite. Ideja o završavanju posla prije vremena dati će vam polet i motiv za bolji i produktivniji rad.  

3. Smanjite popis zadataka i ostavite samo najvažnije 

Otvorite popis zadataka i uklonite sve zadatke koji:

Foto: Shuttershock

- Nisu u skladu s ciljem koji imate

- U kojima nećete upotrebiti svoje vještine i iskustvo 

- Čije vam rješavanje ne donosi osjećaj radosti i svrhe

- S kojima ne ostvarujete prihod ili bar podržavate stvaranje prihoda

Usredotočite svoje vrijeme i energiju na zadatke čijim će vam se izvršenjem profitirati i tako nadoknaditi sve uloženo vrijeme i trud.

Divljina kojom su nekad vladali dinosauri

umor
1/4

4. 'Automatizirajte se'

Promislite koji su vam zadatci već postali toliko rutinski da ih možete odraditi i u snu i koji vam oduzimaju energiju i vrijeme koje biste uložili u nešto važnije.

Foto: Shuttershock

Pokušajte skratiti vrijeme za takve zadatke ili ih obaviti odjednom, a ako možete dio njih prepustite suradnicima koji će vam tako uštedjeti energiju koju ćete uložiti u nešto drugo.

Počela božićna čarolija s potpisom Saše Šekoranje: 'Dvoumio sam se, a onda odlučio napraviti nešto veselo i blještavo, neka klinci gledaju i maštaju'

Počela božićna čarolija s potpisom Saše Šekoranje: 'Dvoumio sam se, a onda odlučio napraviti nešto veselo i blještavo, neka klinci gledaju i maštaju'

Počela božićna čarolija s potpisom Saše Šekoranje: 'Dvoumio sam se, a onda odlučio napraviti nešto veselo i blještavo, neka klinci gledaju i maštaju'

Objavljuje Večernji list u Četvrtak, 12. studenoga 2020.

Komentara 1

MO
montello
19:57 16.11.2020.

zimi su svi depresivni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije