Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjate?

Češći seksualni odnosi učinit će vas pametnijima?

seks
Foto: Thinkstock
15.01.2014.
u 11:30

Psihologinja Tracey Shors tvrdi da je ipak potreban "mentalni trening" kako bi se nove moždane stanice što duže održale "živima".

Znanstvenici su opet "zavirili pod plahte", a ovaj put došli su do vrlo zanimljivog otkrića. Seks će vas učiniti pametnijima i poboljšat će memoriju. Do tog su zaključka došli istraživači sa sveučilišta u Marylandu. Istraživanje provedeno prošle godine na miševima dalo je slične rezultate. Pokazalo se da seksualni odnosi smanjuju utjecaj stresa na mozak, a sredovječni su miševi nakon parenja imali više novih moždanih stanica, piše Daily Mail.

Psihologinja Tracey Shors tvrdi da je ipak potreban "mentalni trening" kako bi se te moždane stanice što duže održale "živima".

– Radite li mentalne vježbe, održat ćete većinu tih novih stanica – kaže Shors i dodaje da će se lako vidjeti dobrobit kombinacije čestih seksualnih odnosa s mentalnim treninzima za mozak i dugoročno pamćenje.

>>'Škripi' vam u krevetu? 10 trikova za orgazam koji će vas raspametiti

Komentara 1

PO
portugisac
09:50 17.01.2014.

Zato sam ja tako pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije