Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se nosilo 80-ih

Čekalo se da haljina za večernji izlazak "izađe" ispod mašine

Grupa Riva ispred butika Tradate
Privatni album Tradate
03.07.2019.
u 22:12

Tradate je odijevao grupu Riva, koja je njihov styling nosila u Lausannei 1989. godine kada su odnijeli pobjedu.

Moda je sve dostupnija, poželjnija, dolazi do ekspanzije modnih butika u Zagrebu - Maks, Duda i Bačani u Gundulićevoj, Tradate u Vlaškoj, Greta Gudelj na Jarunu (danas je u Gundulićevoj), Keti Balogh u Radićevoj, A-Propos, Nataša, Matei, Mister X... Bilo ih je zaista masu, a i kupovalo se dosta. 

Model 80-ih
Foto: Zag Memento

Bilo je to doba volumena, a pred izlozima se stajalo i upijali su se trendovi. Po haljine i drugačije krojeve cure i žene odlazile su u Vlašku u Tradate (i danas su na istoj lokaciji!).

Butik Tradate u Vlaškoj osamdesetih
Foto: Privatni album Tradate

Nekad je butik vodila mama Mira Alpeza, a danas kćer Martina koja je doslovno odrasla u butiku. Najviše voli kad joj dođe neka mama i kaže da je i njezina mama kupovala u Tradateu, a da sad ona kupuje svojoj kćeri. 

Suzy Josipović Redžepagić 1984. u reklami za Jugoplastiku
Foto: Retroteka

- Imati butik i baviti se modom prije tridesetak godina značilo je biti prije svega biti poslovno kreativan jer su izvori za nabavku materijala bili ograničeni, pa smo se snalazili na razne načine. A opet, bila su to divna vremena za imati butik jer su bile i drugačije navike odlaska u shopping.

Modna revija butika Tradate u Kulušiću
Foto: Privatni album Tradate

Nerijetko se znalo desiti u petak popodne da curke doslovno čekaju da im majica ili haljina “izađe” ispod mašine kako bi ju obukle za izlazak tu večer – rekla je Martina za Divu.

Tradate je odijevao grupu Riva, koja je njihov styling nosila u Lausannei 1989. godine kada su odnijeli pobjedu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije