Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše slatkiša

Čak trećina učenika u Hrvatskoj za sebe misli da je debelo, a 40 posto svaki dan jede slatkiše

Shutterstock
16.07.2019.
u 12:07

Učenici sedmih razreda razmišljaju često o svojoj tjelesnoj težini, a njih 30,6 za sebe misli da je debelo

Sve više mladih je pretilo, a novo istraživanje je pokazalo kako mnoga djeca sedmih razreda hrvatskih škola nisu pravilno educirana o prehrani i vježbanju.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo napravio je istraživanje o prehrambenim navikama djece, a obuhvaćeno je 139 škola diljem Hrvatske. Trećina učenica i učenika stalno razmišlja o svojoj tjelesnoj težini, 30,6 posto za sebe misli da je debelo, a 41 posto svakodnevno konzumira slatkiše.

Foto: Nestle promo
Istraživanje je još pokazalo i kako samo 35 posto učenica i učenika ima pet obroka dnevno, a 11,4 posto ih stalno nešto jede. Svaki dan voće jede 69,6 posto djece, a povrće 53,6 posto učenica i učenika. Svojom težinom zadovoljno je 47 posto sedmaša.

Upravo iz tog razloga prije osam godina je pokrenut projekt "Vrtim Zdravi Film" koji je pokrenuo Nestlé Adriatic u suradnji s hrvatskim školskim sportskim savezom. Ovaj projekt provodi se u 80 zemalja i uključuje više od 300 partnera, a ne uključuje nikakvu vrstu promocije Nestlé proizvoda.

Svrha projekta je edukacija djece kako bi usvojili zdrave prehrambene navike, a sedmi razred je ključno razdoblje za utjecati na učenike. 

Pogledajte koje bi se supernamirnice trebale pronaći u svačijem domu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije