Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIR 3 - put oko svijeta

Čak i Cool Medo je u čudu skinuo sunčane naočale i čeka bolja vremena

HIR 3
Foto: HIR 3
30.07.2018.
u 12:47

"Noćas nam je pao vjetar, pa smo nakon četiri dana odličnog jedrenja morali upaliti motor, ali usprkos svemu moral posade je na visini, jer dobro napredujemo"

Posada jedrilice HIR 3, koja se u lipnju iz Malog Lošinja otisnula na jednogodišnji put oko svijeta, javila se izvatkom iz brodskog dnevnika:

Gdje smo li mi to i jesmo li na pravom putu?? Barba Navionics (nas GPS) kaže da smo na dvadesetoj paraleli sjeverne geografske širine i da idemo na jug..., ali sudeći po vremenu koje je tmurno, maglovito i vlažno (pravo englesko vrijeme), rekli bi da smo negdje na Biskaju, a ne na manje od 300 milja od Zelenortskih otoka. Dobro je da imamo modernu tehnologiju, inače bi se ozbiljno zabrinuli..., osim ako nije neka zavjera:)!?

HIR 3
1/5

Noćas nam je pao vjetar, pa smo nakon četiri dana odličnog jedrenja morali upaliti motor, ali usprkos svemu moral posade je na visini, jer dobro napredujemo:) 

U posljednja 24 sata nismo sreli niti jedan brod, niti radar bilježi išta u krugu od 24 milje koliko mu je domet, pa se povremeno pitam ima li uopće smisla držati gvardije (naravno da ima!).

Čak i Cool Medo je u čudu skinuo sunčane naočale i čeka bolja vremena..., jer 'Život je more'...

Pozdrav od HIR-ovaca!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije