"brinu" se za račune

Čak 90 posto"kućanica" su obiteljski financijski savjetnici

racuni
VL FOTO
26.11.2012.
u 14:14

Više od trećine žena (36 posto) priznalo je kako partnerima dopušta da vjeruju kako oni kontroliraju financijsku situaciju i izdatke, no istina je da su za to odgovorne upravo one...

Povezivalo se to s "control-freakingom" ili ne, činjenica je da žene uspješnije balansiraju između obiteljskog dohotka i rashoda, a danas čak 93 posto žena donosi većinu ili sve financijske odluke, plaća račune i brine se o financijama i kupnji namirnica, pokazala je anketa IPC Media. Žene više ne priznaju pojam klasičnih kućanica, već se više poistovjećuju s pozicijom šefa u tvrtki.

Ako je žena hraniteljica obitelji, onda u 98 posto drži sve konce u svojim rukama. Devet od deset ispitanih žena reklo je da odlučuju o kupnji namještaja, 92 posto ima pod kontrolom kupnju velikih aparata, uključujući televizore, linije i računala. Čak 85 posto njih kaže da donose odluku kamo će obitelj ići na odmor. Konačnu odluku o kupnji obiteljskog automobila ima 66 posto ljepšeg spola, piše Daily Mail.

Više od trećine žena (36 posto) priznalo je kako partnerima dopušta da vjeruju kako oni kontroliraju financijsku situaciju i izdatke, no istina je da su za to odgovorne upravo one.

Istraživanje je uključivalo 2000 britanskih ispitanica u dobi između 40 i 60 godina i one čine više od polovice ženske populacije te zemlje. Oko trećine ih radi puno radno vrijeme, a isti je broj glavnih hraniteljica u obitelji.

Unatoč tomu što vjeruju da su oslonac u društvu i drugima često daju savjete, žale se da imaju osjećaj kako su postale "nevidljiva generacija" jer trgovci u trgovinama na njih gotovo i ne obraćaju pažnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije