Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Brusnice pomažu u snižavanju tlaka

brusnice
17.02.2010.
u 13:01

Sok od brusnica izvrsna je bezalkoholna zamjena za crveno vino koje ima sličan učinak.

Sok od brusnice dobar je za mokraćne putove, ali prema najnovijem istraživanju, taj sok pomaže i u snižavanju krvnog tlaka. Studija je objavljena u Journal of Agriculture and Food Chemistry.

Prema riječima doktora Rogera Cordera, autora dijete uz pomoć crvenog vina, sok od brusnice sadrži oligomerske procijanidine koji sprječavaju sužavanje krvnih žila, što obično vodi do srčanih bolesti.

- Sok od brusnica je izvrsna bezalkoholna zamjena za crveno vino koje ima sličan učinak. Oligomerski procijanidi sprječavaju sužavanje krvnih žila, što je glavni uzrok visokog krvnog tlaka.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
13:16 17.02.2010.

Općenito vrlo fino i jako zdravo voće.. Al mogle bi biti malo jeftinije. Ja svaki dan jedem ujutro sa žitnim pahuljicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije