Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predbožićni šoping

Božićni darovi ispod bora jeftiniji i do 70 posto

šoping
Boris Ščitar/PIXSELL
04.12.2009.
u 08:30

Tek su smanjena potrošnja građana, otkazi i mnoge druge nesretne okolnosti učinile to da su domaći trgovci cijene snizili već u prosincu prije blagdana.

Da bi svjetski trendovi došli i kod nas, morala se dogoditi velika svjetska kriza. Naime tek su smanjena potrošnja građana, otkazi i mnoge druge nesretne okolnosti učinile to da su domaći trgovci cijene snizili već u prosincu - tradicionalno najrastrošnijem mjesecu. Naravno, na opću radost i veselje potrošača koji kao i obično čekaju zadnji trenutak za kupovinu darova, a koji će ove godine ipak biti nešto skromniji nego lani.

Sniženja do 70 posto

S popustima od 30 do nevjerojatnih 70 posto u bitku za kupce među prvima se upustila Lantea Grupa. Sezonu sniženja otvorili su u svim svojim trgovinama poput Centre, Moderatu, Vrtuljku, Basleru, Gerryju Weberu, NafNafu, Emporio Armaniju, D&G–u, i mnogim drugima. Parfumerije Iris pobrinule su se da ovog Božića dragu osobu obradujete parfemom ili nakitom. 

Popusti su tamo 20 posto, a na nakit Evita Peroni do 40 posto. Parfumerije Limoni svaku kupnju nagradit će s deset posto popusta i prigodnim darom. Trgovine Accessorize vjernim kupcima omogućuju kupovinu bez PDV-a odnosno s 23 posto popusta.

Zakinuti neće ostati ni oni koji su si ovog Božića odlučili darovati preuređenje interijera jer Lesnina u subotu daruje šokantne cijene s popustima do 60 posto na određene artikle namještaja.

Rasprodaje nakon Božića

Uranila su i sniženja u brojnim trgovačkim centrima koji si, sada kada ih je sve više, ne mogu dopustiti gubitak kupaca. U većini trgovina u City Centeru One kupci već sada mogu kupovati uz predblagdanske popuste od 10 do 40 posto.

Kako kažu, posebne pogodnosti za predblagdansku kupnju rezultat su smanjenje potrošnje, ali i vremenskih prilika koje su donijele izrazito toplu zimu, pa trgovci imaju veće zalihe robe u ponudi koju trebaju rasprodati.

– U četvrtak 10. prosinca na predblagdanski shopping day u City Centeru One više od polovice naših trgovina kupcima će svoj asortiman ponuditi uz posebne popuste – kaže Vlatka Svedružić iz City Centera i najavljuje veliku zimsku rasprodaju s popustima i do 70 posto odmah nakon Božića.

U Garden Mallu posjetitelje osim prigodnog programa očekuju i svakog dana nova sniženja od 10 do 40 posto.

Centar King Cross za najmlađe ovog vikenda priprema predstavu Poklon svetog Nikole i razne kreativne radionice, a one malo starije očekuju sniženja u trgovinama. Primjerice od 30 do 50 posto u X nationu i 30 posto u Naturinu, a u subotu 19. prosinca taj centar će posjetiti i pravi Djed Božićnjak. I dok će vam u City Centeru besplatno umotati darove počevši od sutra, u King Crossu možete donijeti dar, ispuniti čestitku i sve to Božićnim expressom stiže na željenu adresu.

Trgovine Living ove godine nude već upakirane darove od 79 do 119 kuna i razne popuste na ukrase. U Lushovim trgovinama također se mogu pronaći prigodni i upakirani darovi po cijeni već od 60 kuna. I u Westgateu posjetitelje očekuju predblagdanski popusti, primjerice 25 posto u Intersportu ili 50 posto na frizuru u salonu Simple.

Ovdje nije kraj popisu trgovina koje nude i još će nudit popuste do Božića. kao i obično, najbolje će prolaziti oni koji najviše nude za najmanju cijenu. Drugo sve ostaje na kupcima; što će kupiti i gdje ostaviti ono malo novca što planiraju potrošiti ovog Božića. Jer stara je istina da proizvod vrijedi onoliko koliko je kupac za njega spreman platiti.

Ovog vikenda sveti Nikola posjetit će trgovačke centre i razveseliti mališane. U nedjelju ga očekuju u Garden Mallu od 11 do 13 sati. Sveti Nikola i Krampus u City Center One dolaze na druženje uz slatkiše u subotu i nedjelju od 10 do 20 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
09:57 04.12.2009.

Ovaj članak mi više djeluje kao neka reklama uostalom zna se da su sniženja samo navlakuše... snize jedan proizvod 60% a ostale cijene su iste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije