Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti kako zadržati dobru volju unatoč svemu

Božić i Nova Godina mogu biti najstresniji dio godine, ali ne dajte se

vatromet
04.12.2009.
u 14:58

Kuhanje, obitelj, zabave, novac i vrijeme -sve to može uljepšati, ali i zagorčati kraj godine. Stoga treba planirati, ostati raspoložen, ne zaboraviti bit Božića i dobro se zabaviti

Božić može biti najstresniji dio godine, ali ne dajte se. Ovdje su neki savjeti kako zadržati dobru volju unatoč svemu. 

KUHANJE 

Niste vični kuhanju, a u jednom suludom trenutku pozvali ste obitelj na božićni ručak kod vas. 

Rješenje: Zapamtite, Božić je više od ručka. Iskreno priznajte svima da vam kuhanje ne ide od ruke. Pozovite upomoć svekrvu, koja će sigurno rado pomoći. Ako to ne bude slučaj, ponudite gotova jela. 

OBITELJ 

Muž je odlučio pozvati svoju obitelj u goste, a oni su objavili da će ostati tri noći! Kako ćete to izdržati? 

Rješenje: Sastavite program aktivnosti, igara i onoga što želite pogledati na TV-u. Svakome zadajte posla, tako da se možete opustiti i podignuti noge na kauč. Uvijek u zadnji trenutak možete odseliti i zaboraviti ih obavijestiti o novoj adresi. Također, objasnite suprugu da je obitelj važna, ali isto tako je važno vaše duševno zdravlje. Na božićno jutro izmislite da ste bolesni i ostanite u krevetu sa skrivenim kolačima i gledajte TV, a oni nek se snalaze. 

NOVAC 

Mislite da je Božić vrijedan da se na njega potroši brdo novca, dok vaš partner smatra da i tada treba štedjeti. To svake godine izaziva tenzije.

Rješenje: Kompromis. Pokušajte se dogovoriti. Činjenica je da Božić nije u novcu. Od bilo kakvog poklona važnije je da obitelj ostane zajedno. 

ZABAVE 

Sa partnerom morate otići na njegovu poslovnu božićnu zabavu. Morate primjereno izgledati i cijelu večer paziti što ćete reći i kako se ponašati. Kako to učiniti manje stresnim? 

Rješenje: Saznajte što njegovog šefa zanima i istražite malo temu kako biste ga zadivili svojim znanjem. Na zabavi prisutne pitajte o njihovom poslu i pustite ih da  pričaju. Ili prekinite ljubavnu vezu neposredno prije poslovne zabave, pa se pomirite drugo jutro. 

KAKO SLAVITI 

Vi volite pjevati i plesati, bučan Božić sa što više ljudi. Vaš suprug bi radije sjedio u fotelji i gledao sve epizode omiljene serije na TV-u. Oko toga se svađate svake godine. 

Rješenje: Mirno porazgovarajte sa suprugom. Razmislite kako zajedno kreirati savršeni recept za Božić u kojem ćete oboje uživati. U jednoj sobi možete imati obitelj i prijatelje, buku i glazbu, a u drugoj mirni kutak da se suprug može malo odmoriti. 

VRIJEME 

Vrlo ste zaposleni i uz to imate četvero male djece. Morate kupiti brdo darova, napisati 70 čestitki i još napraviti dječje kostime ovce i magarca za božićnu predstavu. Upomoć! 

Rješenje: Poklone kupite on line. Zaboravite prave čestitke, umjesto toga pošaljite elektronsku poštu. Pripremite hlače i džempere, bijele za ovcu i smeđe za magarca, pa kupite ovčje i magareće uši, a djeci prikladno oslikajte lica.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nettko
15:23 04.12.2009.

ima još ko kakvu idiotskiju ideju ?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije