Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Blogerica ispričala kako je zaradila 5000 kuna - prodajom duge kose

Brewster je, kaže, za svoju dugu plavu kosu mogla dobiti i više novca, ali ju je zbog popucalih vrhova morala prvo sama skratiti za nekoliko centimetara
19. travnja 2021. u 15:30 1 komentara 848 prikaza
Foto: Twitter/allinabrews_1

Blogerica Alina Brewster ispričala je kako je nedavno odrezala svoju dugu kosu i prodala je, te tako zaradila oko 5.000 kn (800 dolara).

Ona kaže da su joj često prilazili ljudi koji su je pitali bi li se ošišala jer su htjeli kupiti njenu dugu, plavu kosu, prije nego što je znala da se kosa stvarno može prodati.

- Kad god bi ušla u salon, frizerka bi se našalila da će je ona kupiti ako se ikad ošišam - ispričala je, a kad je shvatila da se kosa stvarno tako može prodati, odlučila ju je odrezati.

Hamed Bangoura nasmijao pratitelje forom: 'Najljepša žena mog djetinjstva'

1 / 9

Premda do danas nije požalila, blogerica ipak druge upozorava da ne pristaju prodati kosu ako nisu potpuno sigurni da se žele ošišati.

- Ako vas netko pokušava prisiliti da se brzo odlučite ili vam daje neki kratak rok da promislite, nemojte pristati - kaže ona i savjetuje da  se na takve ponude ni ne odgovara.

A jedan od načina da provjerite koliko vaša kosa vrijedi i ne pristanete na prenisku cijenu i naporne pregovore je, dodaje, kalkulator cijene kose kakav nudi stranica Beauty Mag, a na kojoj se mogu pronaći i savjeti kako pravilno njegovati kosu koja se planira prodati.

Brewster je, kaže, svoju dugu plavu kosu mogla dobiti i više novca, ali je umjesto 70 cm prodala 66 cm, jer je zbog popucalih vrhova nekoliko centimetara morala sama skratiti.

- Ne bih nikad prodala kosu tvrtkama koje ne paze na to da li se nekog na bilo koji način iskorištava ili prisiljava, bitno mi je da znam da tvrtka kupuje kosu samo od žena koje ju svojevoljno odrežu - kaže Brewster , a vlasnik tvrtke Hair Harvest Graham Wake dodaje da, dokle god postoji potražnja za kosom, biti će i onih koji su je spremni prodati. 

- Najveća je potražnja za svjetlijim bojama, poput plave, jer je teško naći prirodnu plavu koja nije kemijski tretirana - kaže Wake i dodaje da njegova tvrtka najradije otkupljuje takozvanu 'djevičansku' kosu, odnosno kosu još - netaknutu kemikalijama.

- Ne želimo nekoj ženi napraviti periku s kosom koja je već oštećena s izbjeljivačem, mora biti što prirodnija i što zdravija - rekao je za The Sun, a uz plavu, na tržištu su najcjenjenije vlasi žena s Kavkaza, dok tamne kose azijatkinja s područja Azije i Kine ima, dodaje, 'na bacanje'.

Uz par jednostavnih trikova cvijeće će u vazi dulje trajati!

Tko bi rekao Uvijek bacate koru od naranče? Evo zašto biste je trebali sačuvati i za što je sve dobra Izbjegavajte toplinu i jake šampone Frizer otkriva nekoliko jednostavnih pravila s kojima će boja kose dulje trajati neobičan hobi Po kući skuplja vlasi koje joj ispadaju, a onda od toga napravi - ekstenzije
Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja