Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo terapeutkinji

"Bilo nam je super u vezi, a onda mi je djevojka rekla da 'treba prostora'; ne znam što da mislim"

shutterstock
02.02.2023.
u 00:45

Nemamo djece i nismo u braku, tako da nas ništa ne zapravo ne veže i ne znam da napravim? Ne želim imati djevojku 'na pola' i nervozan sam kuda to vodi.

Djevojka i ja smo oboje u srednjim 30-ima i zajedno smo sedam godina. Do nedavno sam mislio da smo najbolji prijatelji, no prije nekoliko tjedana je rekla da joj treba malo 'prostora i da misli da bi za našu vezu bilo dobro da više vremena provodimo razdvojeni, napisao je anonimni muškarac seks terapeutkinji i Mirror kolumnistici, Colleen.

Sestra joj je, priča on, nedavno zbog posla privremeno odselila u inozemstvo pa mu je rekla da bi, dok se sestra ne vrati, mogla živjeti u njenom stanu i kući se vraćati nekoliko noći u tjednu...

5 razloga zašto žene traže razvod. I nije riječ samo o varanju

1/5

"Bio sam prilično šokiran jer mi se činilo da je ta ideja došla niotkuda. Mislio sam da smo sretni zajedno, ali ona kaže da nam treba više romantike i da bi to za nas bilo poput novog početka".

- Ne mogu se ne osjećati povrijeđeno, odbačeno i zabrinuto da je to samo prvi korak u prekidu; način da me nježno oslobodi - rekao je.

"Nemamo djece i nismo u braku, tako da nas ništa ne zapravo ne veže i ne znam da napravim? Ne želim imati djevojku 'na pola' i nervozan sam jer ne znam kuda to vodi".

- Mislim da bi, da je htjela prekinuti, jednostavno to i napravila i preselila se kod sestre, ne osvrćući se. Kao što kažete, nemate djece i niste u braku pa bi joj to bilo lako - kaže Colleen.

Ona se očito, dodaje terapeutkinja, osjeća neispunjeno i nesretna je, a važno je da vi to shvatite i da na tome skupa poradite.

"U srednjim ste 30-ima, a zvuči mi kao da niste ni razgovarali o braku i djeci pa se pitam zašto? Možda te stvari nijednom od vas nisu bitne što je u redu, ali mnogi se parovi predomisle nakon što provedu neko vrijeme zajedno i ipak odluče zasnovati obitelj".

- Možda vaša djevojka osjeća da vam veza ne napreduje i da je postala pomalo ustajala, a možda je i vama i njoj postalo preugodno, toliko da se više i ne trudite. Svakako morate razgovarati o tome što sada želite od veze i što biste htjeli u budućnosti, a što među vama ne funkcionira - savjetovala je.

"Mislim da razdvojenost može pomoći ako onda oboje shvatite da želite opet biti zajedno i poraditi na svim problemima, no važno je da ste i vi i ona tome predani. Također, morate s njom razgovarati o granicama tog dogovora; jer on trenutno, pretpostavljam, nije zeleno svjetlo za viđanje s drugima i vođenje zasebnih života...", rekla je Colleen.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije