Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE

Bliži se Valentinovo, a ovo su pogreške koje bi muškarci ove godine trebali izbjeći

Shutterstock
02.02.2023.
u 06:00

Davanjem gotove čestitke koja je osmišljena da udovolji milijunima žena na Valentinovo šaljete poruku da je vaša ljubav slična ljubavi svih ostalih, ali i da ste eto nešto kupili u prolazu.

Prema Google Trends statistikama, zadnjih godina sve više muškaraca u tražilici provjerava 'Kada je Valentinovo?', a zaboravljanje tog datuma jedan je od sigurnijih načina za naljutiti svoju dragu. Valentinovo je dan kada su muškarčeva privrženost, kompatibilnost i predanost stavljeni na kušnju.

5 razloga zašto žene traže razvod. I nije riječ samo o varanju

1/5

Zaboravljanje dana samo je prva greška koju treba izbjeći, a postoje i druge uobičajene pogreške koje muškarci često čine 14. veljače:

1. Poklanjanje čestitke

Davanjem gotove čestitke koja je osmišljena da udovolji milijunima žena na Valentinovo šaljete poruku da je vaša ljubav slična ljubavi svih ostalih, ali i da ste eto nešto kupili u prolazu. 

Rješenje -  više od 75 posto žena tvrdi da ne želi ništa više od iskrenog ljubavnog pisma na taj dan, a psihologinja za veze dr. Terri Orbuch također sugerira da je osobna nota bolja od čokolade.

- Što više govori 'volim te', kutija slatkiša ili rukom napisana poruka koja govori da biste sve opet ponovili - objašnjava Orbuch te savjetuje da partnerici sami napišete pismo.

2. Poklanjanje plišanca

Plišane su životinje za djecu, a prema anketi ShopRunnera, medvjedići su mnogim ženama najgori dar koji su ikad primili 14. veljače.

Rješenje - "Ovisno o tome gdje je par u svojoj vezi, ekstravagantni darovi poput skupog donjeg rublja ili otmjene čokolade mogu biti neodoljivi, kaže autorica i stručnjakinja za bonton Leah Ingram.

Isto tako, možete razmisliti i što partnerici stvarno treba pa joj popraviti nešto što šteka na automobilu ili zamijeniti njenu pohabanu aktovku; možda ne zvuči romantično, ali pokazuje da vam je stalo.

3. Proglašavanje Valentinova trikom za potrošače

Čak i ako partnerica nadmaši vaš prijezir prema Danu zaljubljenih, rizik je prevelik i čini se kao izgovor. Unatoč svim argumentima protiv tog dana, sve se svodi na slavljenje vaše veze.

- U široj slici, kulturni rituali poput Valentinova strukturiraju prilike za činjenje dobrih stvari koje bismo mogli učiniti bilo koji dan, ali obično ne činimo - kaže sociolog Bill Doherty.

Rješenje - Ako vam stvarno smeta pridržavati se datuma, proslavite Valentinovo dan prije. Također ga možete zadržati skromno. Večera nije obavezna. Najvažnije je odvojiti vrijeme za razgovor o stvarima koje nisu 'važne'.

4. Slanje čestitke SMS-om ili mailom

Jedan od pet muškaraca poslat će ljubavnu poruku na Valentinovo, a jedan od deset poslat će je e-poštom. Ipak, jedna je anketa pokazala očito, a to je da su žene bile razočarane elektroničkom gestom naklonosti jer smatraju da je trud minimalan i da se tako izbjegava javno iskazivanje ljubavi.

Rješenje - Ispisani komad papira ili fotografija vas dvoje s porukom na poleđini. Ne mora biti dugo, može biti i SAMO citat iz vaše omiljene pjesme. Ali u ovom tehnološkom svijetu, rukopis ima određenu intimu. Ako vam se riječi jednostavno ne sviđaju, napravite miks omiljene glazbe. Vaš izbor pjesama reći će sve, pše Your Tango.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije