Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

Bijesna majka dječaka (9) koji je putovao sam: "Smjestili su ga u skladište!"

Trebao je sletjeti na odredište navečer u 21.10 sati, no njegovi baka i djed čekali su ga sve do 23.40 h, a da nisu imali nikakve informacije gdje je njihov unuk i što se događa.
20. ožujka 2019. u 12:25 2 komentara 2604 prikaza
Foto: Katie Meredith
Pogledajte galeriju 1/3

Dječak John iz Australije putovao je zrakoplovom prošlog četvrtka navečer, bez pratnje roditelja, iz Brisbanea u Sydney u posjet baki i djedu. 

Zrakoplov NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ Zrakoplov se morao vratiti nakon što je putnik zaboravio svoje dijete u čekaonici

Kada djeca putuju sama zrakoplovom, kabinsko osoblje posebno pazi na njih tijekom i poslije leta dok ne budu u sigurnim rukama svoje obitelji ili osoba koje ih čekaju na odredištu. 

Tako je trebalo biti i s devetogodišnjim dječakom Johnom kojeg su u Sydneyu čekali baka i djed, a koji je letio zrakoplovom Virgin Australia. 

Trebao je sletjeti na odredište navečer u 21.10 sati, no njegovi baka i djed čekali su ga sve do 23.40 sati, a da nisu imali nikakve informacije gdje je njihov unuk i što se događa. Tada su dobili poziv od avioprijevoznika s objašnjenjem da je let preusmjeren u Melbourne, gdje će dječak i prenoćiti do jutra, no bez informacija u kojem hotelu i sl.

Zračna luka Franjo Tuđman više nego prošle godine Najviše je putnika u Hrvatsku u siječnju došlo iz Njemačke

Avioprijevoznik dužan je osigurati smještaj za putnike u ovakvim situacijama kada se zrakoplov zbog vremenskih ili drugih poteškoća preusmjeri u drugi grad ili prizemlji prije dolaska na odredište, no u ovom slučaju to je bilo daleko od hotelskog smještaja. 

 | Autor : Katie Meredith Foto: Katie Meredith


Majka dječaka, Katie, tvrdi, kako im iz aviokompanije nitko nije javio na vrijeme što se događa, a dječakova baka navedena je kao osoba za kontakt u slučaju potrebe. Katie tvrdi kako ima kumu u tom gradu i dječak je mogao prespavati kod nje da je znala da dječaka neće smjestiti u hotel. Ovako, dječak je prespavao na podu, među kutijama, u skladištu, s još dvoje djece koja su putovala bez pratnje, piše The sun. 

Zrakoplovi u Zračnoj luci Split SAUDIJSKA ARABIJA Krenuli na uzletnu pistu, no zbog neobičnog razloga vratili se na terminal

Bijesna zbog ovakvog postupanja prema njezinu djetetu, Katie je medijima rekla kako je ovakvo ponašanje avioprijevoznika nedopustivo te naglasila kako je njen sin prošlog mjeseca preživio operaciju srca. 

 | Autor : Katie Meredith Foto: Katie Meredith

Iz tvrtke su se oglasili priopćenjem u kojem je navedeno kako su njihovi zaposlenici osigurali najbolju skrb za djecu sukladno uvjetima. Ispričali su se zbog propusta u komunikaciji s dječakovom bakom, koja je navedena kao osoba za kontakt, a dječak je nastavio putovanje za Sydney ujutro u 10 sati. 

Pogledajte i video Putnica izbačena iz zrakoplova – Pljuvala, vikala i vrijeđala putnike

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • Avatar Apsalar
    Apsalar:

    Posebno su se skrbili za djecu... u skladištu?!

  • zlatnirat:

    Ima i pravo bit ljuta i tuzit avikompaniju jer stalno reklamiraju kako se posebno pazi na djecu koja putuju sama, i naplacuju tu uslugu.