Naslovnica Lifestyle Ljetna panorama

Bianca Jagger: Drago mi je što sam opet u Hrvatskoj i činim dobro!

Ovo nije prvi put da sam u Hrvatskoj. Kad sam bila zadnji put, ovdje je bio rat. Sretna sam da su ovo za vas bolja vremena i drago mi je što ste u EU i velike su razlike od tog vremena, kazala je Bianca Jagger
18. srpnja 2013. u 20:41 0 komentara 5 prikaza
bianca jagger,kristijan curavic
Foto: Frane Šarić

– Velika mi je čast dodijeliti nagradu za ekološku svijest vama koji činite nešto da svijet bude bolje i čišće mjesto jer su mora i oceani u kritičnom stanju. Ovo nije prvi put da sam u Hrvatskoj. Kad sam bila zadnji put, ovdje je bio rat. Sretna sam da su ovo za vas bolja vremena i drago mi je što ste u EU i velike su razlike od tog vremena. Vi ste turistička zemlja i treba podići ekološku svijest u vezi s morima i oceanima. Drago mi je da sam učinila nešto pozitivno. Rekla je ovo Bianca Jagger i dodijelila Solaris Beach Resortu bijelu zastavu za čistoću podmorja, prvo takvo priznanje dodijeljeno u Hrvatskoj. 

Na svjetskoj razini prije Solarisa to je priznanje dobio Monaco uz nazočnost princa Alberta. Bianca Jagger prva je supruga Mike Jaggera frontmana Stonesa, svjetska ambasadorica za ljudska prava, ambasadorica dobre volje Vijeća Europe i borac za ljudska prava.

– More je naše najveće bogatstvo i moramo toga biti svjesni pogotovo u vrijeme recesije kada nam je turizam gotovo sve. Mi čistimo, no najbitnije je prestati zagađivati more. Naša sljedeća ekološka akcija bit će u Monacu gdje će princ Albert zaroniti s nama – rekao je Kristijan Curavić ispred organizatora, udruge GUWAA. Riječ je nevladinoj ekološkoj udruzi kojoj je cilj očistiti mora,rijeke i jezera te istodobno osvještavati ljude o posljedicama onečišćenja. Udruga ima za cilj podizanje ekološke svijesti, a osnivač je Kristijan Curavić, nositelj svjetskog rekorda u ronjenju na dah. Udruga je osnovana uz potporu Biance Jagger, svjetske ambasadorice za ljudska prava i Bernieja Ecclestonea, prvog čovjeka F1.

– Solaris Beach Resort prepoznat je kao Resort s izuzetnom brigom o okolišu, uređenju te ekološkoj osviještenosti. Time je dobio priliku da mu se dodijeli bijela zastava, druga po redu na svjetskoj razini, kao priznanje za čistoću podmorja i kvalitetu mora – istaknuli su organizatori manifestacije.

>>Princ Albert podržao Curavićev projekt

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.