Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jela s piletinom

Piletina na meksički: Dalje vas ne moramo nagovarati, recept za savršeni ručak je pred vama!

Marija Herjavić Jerkić
12.03.2022.
u 06:55

Ako volite meksičku kuhinju, ovo jelo će vas oduševiti. Možete ga pripremati i klasičnom metodom, na štednjaku, a nas je baš privukla ova zbog koje na kraju treba uključiti pećnicu.

Za ovaj slasni recept zaslužna je blogerica Marija Herjavić Jerkić na čijem se Instagram profilu možete svakodnevno inspirirati.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Piletina na meksički

Sastojci:

4 pileća batka sa zabatkom
2 šarene paprike
2 crvena luka
100-150 ml umaka od rajčice
konzerva crvenog graha (i kukuruza)
sol 
mješavina začina za chilli con carne
sjeckani svježi peršin
riža

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Meso začinite solju i meksičkom mješavinom suhih začina te zapržite sa svih strana u nauljenoj posudi koja će ići u pećnicu. Maknite piletinu pa ubaciti papriku i luk narezane na trakice, posolite i pirjajte nekoliko minuta dok ne omekani malo. Dodajte umak od rajčice, još malo pirjajte, pa stavite začine i vratite meso u posudu. Po potrebi dodajte tekućine, najbolje onu iz konzerve graha i poklopljeno ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Dodajte grah iz konzerve i kukuruz pa meso podignite na vrh i vratite bez poklopca u pećnicu na još 15 minuta da se dovrši i uhvati korica na piletini. Gotovo jelo pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije