Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESANICA

Bebe koje ne mogu spavati iste će probleme imati i kao djeca

beba
Arhivska fotografija
07.01.2012.
u 16:24

Obično svi roditeljima govore kako je tipično za bebe da ne spavaju i da se ne brinu oko toga, no naše je istraživanje pokazalo da to baš nije u potpunosti točno

Roditelji čija djeca imaju problema sa spavanjem često se tješe kako će im što je starije dijete počet spavat cijelu noć. No, ako je vjerovati studiji objavljenoj u časopisu Pedijatrija mogli bi se poprilično razočarati. Naime, u navedenoj se studiji tvrdi kako djeca koja kao bebe imaju problema sa spavanjem u većini slučajeva i kao djeca nastavljaju imati problema.

-  Obično svi roditeljima govore kako je tipično za bebe da ne spavaju i da se ne brinu oko toga, no naše je istraživanje pokazalo da to baš nije u potpunosti točno., objašnjava voditeljica studije Kelly Byars sa dječjeg odjela Medical Centra u Ohiu.

Prema njihovim zaključcima problemi od najranije dobi nastavljaju se još godinama. U istraživanju su sudjelovale majke i djeca koja su promatrana u dobi od 6, 12, 24 i 36 mjeseci.

Ako djeca prilikom prvog promatranja nisu imala problema sa spavanjem nisu ih imala niti kasnije, no trećina onih koji su imali problema nisu ih se uspjeli riješiti niti do zadnjeg promatranja.

Ipak primjećeno je kako se tip problema mijenja kako djeca rastu.Do dvije godine je tako najčešći problem bio kako zaspati i ostati spavati dok je s tri godine u većini slučajeva problem bio pojava noćnih mora i nemirnost.

- Spavanje mora biti prioritet za cijelu obitelj. Roditelji moraju inzistirati na rutini prije spavanja i buđenju u isto vrijeme kako bi djeca stekle dobre navike spavanja., zaključeno je u studiji.

Komentara 3

MA
malirvat
17:25 07.01.2012.

Čisto g.... od ispitivanja,da je tako imam troje već velike djece i mogu reći da je sve čista pi.......!

VE
velikazmija
21:37 08.01.2012.

glupost troje sam odgojio dijete ne može spavati dan i noć bili to bilo normalno --ako spava po danu normalno da ne može i po noci -- tu je kvaka dijete roditelji na neki način prisile da nazovimo to -zamijenijeni noć za dan - a kad nasrastu --daj odite van igrajte se to su vam novi roditelji -- tipa osviješćenih --iš--

LI
liliZG
11:33 09.01.2012.

ima nešto u tome, moja mala je uvijek spavala kao zec, skakala na svaki šušanj, i dok je bila beba i sada kada je već tinejđerica, ...teško se uspava, a budi se na svaki zvuk .....na žalost ne vidim da se što poboljšava, bojim se da će ju to mučiti do kraja života......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije