Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muška moda za sljedeću zimu iz kabineta slavnih kreatora

Armani nudi žensku modu za muškarce

20.01.2009.
u 17:50

Armanijev prijatelj David Beckham sjedio je, dakako, u prvom redu na reviji Armanijeve muške kolekcije za sljedeću modnu jesen i zimu, upravo pokazane na muškom Tjednu mode u Milanu.

To znači da je vidio Armanijevu modnu inovaciju: model koji je hibrid majice i jakne! Prilično se ženstveno omata oko muškog tijela, ali mu ne oduzima muškost. Daje mu neku dekadentnu eleganciju koja, ovisno o tomu kako se nosi, mijenja predznak pa može izgledati i sportski. Nije to neka velika dosjetka, ali joj svjetski modni kritičari ipak jako plješću.

Muška moda za sljedeću jesen izašla iz modnih kabineta Prade, Dolcea i Gabbane, Guccija, Ferragama, Missonija, Cavallija, Vivienne Westwood i drugih ukazuje na važnu stvar.

Već sezonama je ženska moda sve luksuznija, ženstvenija, elegantnija i ljepša, pa je red da takva bude i muška moda. Uza slatku ženstvenost ne “paše” neki neuredni dripac, već uglađeni mladi muškarac, urbanog izgleda, svjestan što je to modni dizajn.

Jasno je da ne treba pretjerivati, pa se i dizajneri vrlo blago igraju klasikom i retro izgledom. No prvi put muškarac ne izgleda kao bespolno biće, čak i kad nosi tzv. ženske boje i elemente ukradene iz ženskoga modnog ormara.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije