Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad nije prekasno

Aparatići za zube hit su među svim generacijama

'zubo'
''
23.10.2012.
u 12:00

Ortodoncija – osim vizualnog dojma, rast zubi važan je za razvoj čeljusti i kostiju lica

Moderna stomatologija danas čini čuda kada je riječ o ispravljanju nepravilnosti zuba, liječenju loših, zapuštenih ili pokvarenih zuba te nadomještanju izgubljenih. Implantologija i implantoprotetika, kombinacija protetike i oralne kirurgije, primjenjuju se već pet desetljeća. No, posljednjih su godina razvijeni deseci novih metoda nadomještanja i uređivanja zuba.

– Da biste imali lijep i privlačan osmijeh u odrasloj dobi, briga o zubima mora početi s prvim zubićima djeteta, a to znači redovit posjet zubnoj ordinaciji, pravilno održavanje higijene i zdrava prehrana – objašnjava dr. stomatologije Lea Steiner, koja naglašava potrebu rane skrbi o zdravlju zuba.

Mliječni zubi važni su za žvakanje hrane, rast i razvoj čeljusti te razvoj govora. Usto, čuvaju mjesto za pravilno nicanje trajnih nasljednika. Loše navike koje mogu utjecati na položaj zuba, poput sisanja palca ili dude varalice, česte su normalne u dječjoj dobi i obično prestaju sa 4-5 godina.

Međutim, neka djeca teško prekidaju s takvim navikama i, ako nastave s time i pri nicanju trajnih zuba, vjerojatno će se pojaviti anomalije u položaju zuba i problemi sa zagrizom. Stoga je potrebno djetetu pomoći da se riješi takvih navika, razgovorom, ohrabrivanjem i rješavanjem uzroka stresa ako je on uzrok, objašnjava stomatologinja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije