Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnoge svaku večer naprave i sto poteza četkom...

Anketa kaže da čak 40 posto žena ne zna pravilno očetkati kosu, a 30 posto ih za sve koristi istu četku

Shuttershock
17.09.2021.
u 14:30

Pretpostavljam da ne biste za nanošenje sjenila, rumenila i pudera koristili isti kist, pa ne bi trebalo biti normalno ni koristiti istu četku za raščešljavanje i npr. sušenje kose, kaže Pulfrey.

Iako se četkanje kose čini kao jednostavna radnja koju nije ni moguće raditi pogrešno, prema anketi brenda Tangle Teezer, čak četiri od deset žena kosu četka tako da ju pritom oštećuje, a jedna od deset vodi se mitom da će kosa tako biti zdravija i sjajnija - pa svaku večer prije spavanja četkom sto puta prođu kroz nju...

Također, petina žena misli da je kosu jednom dnevno 'grubo' očetkati, tek toliko da se razmrse čvorovi koji su preko dana nastali.

Rezultati ankete iznenadili su i osnivača Tangle Teezera Shauna Pulfreya koji kaže da je nevjerojatno koliko žena četkom nepotrebno uništava svoje vlasi. 

Neodoljiva svježina za najljepšu kosu svaki put – nova Kérastase Specifique Divalent linija je ono što trebamo ove jeseni

1/11

- Zabrinjavajuće je i što većina žena za sve koristi jednu četku; pretpostavljam da ne biste koristili isti kist za nanošenje sjenila i rumenila, pa vam ne bi trebalo biti normalno koristiti istu četku za raščešljavanje i na primjer sušenje kose - kaže Pulfrey.

Naime iako se za različite zadatke preporučuje korištenje različitog frizerskog alata; na primjer za raščešljavanje mokre i suhe kose ili za pomoć kod feniranja; ispitivanje je otkrilo da čak tri četvrtine žena za njegu i stajling kose koristi istu četku za kosu.

Trideset posto ispitanica tako kod kuće ima samo jednu do dvije četke za kosu, a više od pola ih priznaje da ni ne znaju točno kad se kakva četka koristi.

- Žene najčešće imaju problem popucalih vrhova (njih 40 posto), 'neposlušnu' kosu ili frizz (34 posto) i prorijeđenu kosu (29 posto ispitanica), pa bi sukladno tome trebale i birati četke koje će koristiti, da si same ne uzrokuju još gora oštećenja vlasi ili gubitak kose - zaključio je Pulfrey u razgovoru za Mirror.

Znanstvenici treniraju krave na toalet: Tako će smanjiti onečišćenje voda i emisiju stakleničkih plinova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije