Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftina hrana

8 namirnica koje su zdrave, a cijenom će se sviđati vašem novčaniku

jedenje, dijeta
Foto: Thinkstock
10.01.2016.
u 11:45

Ako se želite zdravije hraniti nakon božićnog prejedanja, ne znači nužno da morate potrošiti puno novca za nabavku namirnica koje će očistiti vaš organizam

Odlučili ste se za novogodišnje čišćenje organizma, no istrošili ste se za blagdane toliko da jednostavno idućih mjesec-dva trebate paziti na svoj kućni budžet? Ako se želite zdravije hraniti nakon božićnog prejedanja, ne znači nužno da morate potrošiti puno novca za nabavku namirnica koje će očistiti vaš organizam.

Zdrava hrana nije uvijek skupa hrana i sve što vam je potrebno je zapravo volja ako želite pravu novogodišnju detoksikaciju.

U nastavku saznajte koje su to zdrave namirnice čija će se cijena svidjeti i onima koji su malo pretjerali s božićnom potrošnjom.

Smeđa riža
Ugljikohidrati i škrob nisu baš dobri ako se želite zdravije hraniti, no svima je teško zamisliti obrok bez njih. Stoga umjesto obične riže kupiti smeđu koja je daleko zdravija, a nećete za nju morati izdvojiti puno novca. Ona sadrži mnogo vlakana koja dokazano stabiliziraju razinu šećera u krvi.

Jaja
Iako je meso svima glavni izvor proteina, nije nužno da vam to bude jedina opcija. Mnogi izbjegavaju jaja zbog masnoća koje sadrže, no nutricionisti tvrde kako su baš te masnoće dobre za naš organizam i potrebne za održavanje zdravlja.

Piletina
Pileća prsa jedno je od najzdravijeg mesa te su bogat izvor protein. Ako želite jeftinije proći uvijek kupujte cijelo pile koje u prosjeku stoji 25 kuna po kilogramu, umjesto samih prsa čija cijena doseže i 50 kuna.

Špinat
Bogat je vitaminima K i A, kao i vitaminom B. Podiže energiju i popravlja krvnu sliku. A cijena mu je uistinu prava sitnica.

Batat
Povrće ne treba uvijek biti zeleno. Batat je jedno od najzdravijih vrsta povrća. Odličan je izvor vitamina A u obliku beta karotena, kao i vitamina C te vlakana i kalija.

Banane
Jedno su od voća koje možete jesti na mnogo načina. Možete ih jesti same, smiksati u zdravi Smoothie ili pak pomiješati s jogurtom i zobenim pahuljicama. Odličan su izvor kalija i pokretač energije.

Naranče
Bogate su vitaminima i odličan antioksidans. Zima je pravo vrijeme da ih jedete svakodnevno jer osim što su dobre za vašu dijetu ojačavaju vaš imunitet.

Jogurt
Ne kupujte voćne zaslađene jogurte već one obične koje su odličan izvor proteina. Ako izdvojite kunu više, kupite si grčki tip jogurta, boljeg međuobroka od toga nema. 

>> Ovo je 'prava' dijeta ako želite uspješno izgubiti kilograme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije