Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za bolju memoriju

7 supernamirnica za mozak koje biste trebali jesti svaki dan

Cikla
Foto: Thinkstock
1/7
04.11.2014.
u 07:19

Jedno od posljednjih istraživanja, provedeno na Sveučilištu Columbia, otkrilo je da visoke koncentracije flavanola u kakau sprečavaju "mentalno propadanje" u zdravih starijih osoba

Sinoć ste nekamo stavili ključeve od auta i stana, a već jutros ne možete se sjetiti kamo?

Možda imate i problema s pamćenjem imena novih osoba koje ste tek upoznali? Sve su to znakovi da vaš svakodnevni način života onemogućuje mozgu da stvori neka nova sjećanja, piše Yahoo.

Jedno od posljednjih istraživanja, provedeno na Sveučilištu Columbia, otkrilo je da visoke koncentracije flavanola u kakau sprečavaju "mentalno propadanje" u zdravih starijih osoba. Još nekoliko "trikova s prehranom" može pomoći, potrebno je samo u svakodnevnu prehranu ubaciti ove namirnice.

>>TOP 8 namirnica u službi vašeg zdravlja i ljepote

>>Ovo su TOP namirnice koje pomažu u gubitku kilograma

 

Komentara 11

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:37 04.11.2014.

Losos, tune i tanke šnite crnog kruha.

Avatar Daruvar_
Daruvar_
09:51 04.11.2014.

Losos i tuna prepuni su teškim metala, a crni kruh (bijeli također) aditiva. Stoga ih treba zaobilaziti u širokomu luku, Kao i maslac od badema koji je suvišan pored cijeloga badema.

KN
Književnik
11:45 04.11.2014.

Samo kriške scrnog kruha, premazene crvenom bojom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije