Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'neshvaćeni'

7 stvari koje razumiju samo osobe koje pokušavaju smršavjeti

Anoreksija, pretilost
Foto: Shutterstock
01.07.2015.
u 21:23

Čak i ako se pokušavate riješiti tek ponekog kilograma prije nego ponosno zakoračite na plažu, znate da je pred vama težak izazov

Ako ste se barem jednom u životu pokušavali riješiti neželjenih kilograma, onda znate da ste bili i "neshvaćeni".

Čak i ako se pokušavate riješiti tek ponekog kilograma prije nego ponosno zakoračite na plažu, znate da je pred vama težak izazov.

Ovo je 7 stvari koje razumiju samo oni koji vode istu borbu.

1. Ogledalo je vaš neprijatelj

Do trajnog gubitka neželjenih kilograma dug je put, a to može biti vrlo frustrirajuće. Ne olakšava ni pogled u ogledalo jer ne odražava ono kako se osjećate, ne pokazuje koliko ste truda uložili da biste došli do cilja. Ponekad vas ni vaga neće "nagraditi"  za vaša odricanja i trud, ali to ne znači da pomaka nema. Imajte na umu da se promjene ipak događaju, čak i ako ih vi ne vidite izvana.

2. Stalno razmišljate o hrani. Stalno

Ironija je u tome da, kada ste na dijeti, stalno razmišljate upravo o hrani. Čak i više nego biste inače. Ako vam je problem stalno se pridržavati zdrave prehrane, dajte si oduška jedan dan u tjednu. Lakše ćete izdržati sve ostale dane dok zdravi način prehrane ne postane nešto što će vam se podrazumijevati bez previše odricanja.

3. Nakupljeni kilogrami mogu biti posljedica stresa

Osobe sklone emocionalnom prejedanju nisu "babaroge" iz bajki. Moguće je da ste se za teškog životnog razdoblja utjehu tražili u hladnjaku ili raznim grickalicama. Ponekad mnogi izgube neželjene kilograme kada se riješe "emocionalnog tereta" koji ih guši. Nemojte zakopavati emocije i tješiti se hranom. Probleme istjerajte na čistac i, osim što ćete se psihički bolje osjećati, kilogrami će se početi topiti.

4. Teretana s "utegnutim" vježbačima zadnje je mjesto na kojem želite biti

Teško je otići u teretanu u kojoj su oko vas osobe koje vježbaju već godinama i imaju utegnuta tijela. Ali nemojte voditi računa o tome. Nisu ni oni ondje od jučer. Možda su imali istih problema kao i vi, a danas vam upravo oni mogu biti primjer da ne odustajete. Bacite se na tu strunjaču i neka snaga volje bude jača od odustajanja. Pronađite motivaciju do svog cilja.

5. Tako je teško oduprijeti se gladi

Reduciranje obroka može vam češće "priuštiti" osjećaj gladi, a to je veliki izazov tijekom dana. Kako biste smanjili osjećaj gladi tijekom dana, ne preskačite doručak i osigurajte si zdravi prvi jutarnji obrok koji kombinira zdrave ugljikohidrate poput cjelovitih žitarica, zdravih masnoća (avokado) i proteina (jaja ili grčki jogurt).

6. Počinjete mrziti mršave ljude

Jesti što god želite i kad god želite te se pritom ne brinuti o tome hoće li vas to "koštati" novog neželjenog kilograma za vas zvuči kao utopija. Umjesto da trošite vrijeme na psovanje, podsjetite se da se možete izdići iznad toga i doći do željenog cilja. 

7. Krivite prijatelje jer vas ne razumiju

Dobar plan pola je posla. Ne mora značiti da s prijateljima ne možete otići na večeru jer ste na "posebnom režimu prehrane." Dogovorite se s prijateljima u koji restoran žele ići, a vi provjerite što se nalazi na njihovu meniju kako biste si mogli isplanirati zdravu večeru. Ako vaše društvo ipak inzistira na nekom "fast foodu", zahvalite se i odbijte poziv. Nemojte zbog toga kriviti prijatelje, da ne vodite bitku s viškom kilograma, vjerojatno biste i vi otišli s njima ili čak inicirali takav izlazak. Prijateljima svakako pojasnite zbog čega odbijate poziv, a možda će se sljedeći put prilagoditi vama.

>>Želite brže izgubiti kilograme? Evo koliko kalorija zapravo trebate 'srezati'

>>Ne možete se riješiti 'šlaufa' na trbuhu? Pokušajte s ovim jednostavnim sirupom

 

Komentara 3

EX
extrem
08:18 01.07.2015.

ja sam na tri dijete istovremeno jer se od jedne ne mogu najesti

MR
mario.ramic.37
11:56 02.07.2015.

Vrhunsko novinarstvo opet na djelu. Pulitzer već čeka.

MC
mcmarko
10:12 01.07.2015.

ili možda samo malo povećati količinu kretanja, recimo reći ženi neka sakrije daljinski od tv-a i da ne otkriva njegovu lokaciju ni pod prijetnjom razvoda. Kad bih prijateljima rekao da ne želim s njima na punjenu pljeskavicu kod Srbina odreklii bi me se. Tako da to nije opcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije