Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

7 stvari koje morate napraviti kada niste u dobroj vezi

Zasigurno nije lako prekinuti vezu, međutim sputava li vas ona u razvoju, svakako biste trebali okončati takav način života i svatko bi trebao krenuti svojim putem...
23. ožujka 2019. u 21:40 0 komentara 1750 prikaza
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/8

I onda kada mnogi shvate da veza više ne funkcionira, pronalaze razloge da i dalje ostanu u njoj s obzirom na uloženo vrijeme, emocije i energiju.

Ljubav, par znate li? Ovo su lekcije o vezama koje naučite tek kada se zaljubite

Nažalost, tako se samo odgađa ono neizbježno - prekid. Zasigurno nije lako prekinuti vezu, međutim sputava li vas ona u razvoju, svakako biste trebali okončati takav način života i svatko bi trebao krenuti svojim putem... Ovo su neki koraci koje bi trebalo slijediti uočite li da vam je veza postala - loša...

1. Ispišite razloge prekida. Ako problema koje ne možete riješiti ima previše i stalno se ponavljaju, treba vam promjena. Prepirete li se samo da se prepirete, a ne da dođete do rješenja vjerojatno ta veza nije ono što tražite i želite.

2. Zauzmite se za svoje razloge prekida. Ako ste odlučili prekinuti, morate biti spremni da raspravite o postojećim problemima koji uništavaju vezu. No pritom morate ostati čvrsti u tome da više ne želite pokušavati spasiti vezu niti još jednom prolaziti kroz sve probleme.

3. Ključna je veza, ne osoba. Ne funkcionira li veza, to ne zanči da s vašim partnerom nije nešto u redu, već samo da takva veza vas ne zadovoljava i emocionalno ne ispunjava. Nikako ne biste trebali pristajati na manje od onoga što zaslužujete.

4. Morate postaviti granice u razgovoru o prekidu. Još uvijek uključene emocije mogu vas lako prevariti te da iz sažaljenja popustite. Prilikom prekida treba biti jasan. Potrebno je navesti jasne razloge zbog kojih prekidate i dati do znanja da rasprave više nema.

Par kako je zaštititi? "Novac nestaje s maminog računa otkad je u vezi s mlađim muškarcem"

5. Nemojte davati lažne nade. Privremeni prekid je "siva zona", nerazjašnjena situacija pogubna za oba partnera, a pogotovo za onoga koji bi i dalje želio biti u vezi. Volite li sebe i poštujete li drugu osobu, prekid mora biti "crno-bijeli", tako da svatko može nastaviti sa svojim životom...

6. Reakcije su neizbježne. Bilo da vi povučete "taj potez" ili partner, možete očekivati i neočekivane partnerove reakcije. To može biti šok, ispitivanje, ljutnja, rasprava, moljakanje, pregovaranje, uhođenje, neočekivana pojavljivanja...

7. Napravite i održite distancu. Iako je to ponekad toliko teško i emocionalno iscrpljujuće, prekinete li, trebali biste tu vezu što prije ostaviti iza sebe. Bivše ne bi trebali zvati, niti se nalaziti s njima. Izbjegavajte i mjesta gdje ste zajedno izlazili. Izbrišite ih s društvenih mreža tako da nitko nikoga ne može provjeravati. Jednom riječju - nestanite.

Trudnoća Stvarno? "Muž želi nazvati našu kćer imenom koje je izabrala njegova bivša"

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.