Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

40 odluka koje treba donijeti prije četrdesete

'rockas_nnn_ziv_07012010'
Foto: 'Photoshop'
1/5
08.01.2010.
u 09:00

Ako se propitujete je li mini suknja za vas, onda nije za vas. Ako dvojite je li kratka suknja prikladna ili nije, odustanite od nje. Većina studija pokazuje da je upravo 40. rođendan gornja granica za minice.

1. Kreme protiv bora nisu djelotvorne. Najnovija studija potvrdila je ono od čega već dulje strahujemo: ni jedna od 12 testiranih krema protiv bora nije se pokazala djelotvornom.

2. Jedina dijeta glasi: zatvorite usta i vježbajte

Vrijeme je da prestanemo nasjedati trendovskim dijetama: zatvorite usta i vježbajte 30 minuta svaki dan.

3. Muškarac ne zove? Nije zainteresiran! Ne, on nije izgubio vaš broj telefona, on jednostavno nije zainteresiran. Sjetite se što biste u istoj situaciji rekli svojoj prijateljici. Istinu.

4. Ako se propitujete je li mini suknja za vas, onda nije za vas. Ako dvojite je li kratka suknja prikladna ili nije, odustanite od nje. Većina studija pokazuje da je upravo 40. rođendan gornja granica za minice.

5. Preživite prekid dostojanstveno. Ako ste ostavljeni, odaberite dostojanstvo, a ne alkohol. Trijezna glava osvijestit će da on možda i nije najbolji izbor.

6. Komplimente prihvatite zahvalno. U tim godinama, nikad ne znate je li baš taj kompliment – posljednji. Suzdržite se od komentara tipa: ma, haljina nije ništa posebno.

7. Salata za ručak nije dovoljna. Koga vi to zavaravate: za ručak naručujete salatu, a sat vremena poslije ni Big Mac nije dovoljan.

8. Kućanski poslovi neće se obaviti sami. Što prije obavite kućanske poslove, to ćete ih kasnije morati obaviti ponovno.

9. Dobar grudnjak čini čuda. Prema istraživanju trgovine s donjim rubljem Bravissimo, čak 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Radi održavanja čvrstoće grudi nužno je odabrati pravilan.

10. Sve više nalikujete svojoj majci, sviđalo vam se to ili ne. Vlastite bore ili, pak, neugodnu naviku da s godinama ne pamtite tuđa imena slobodno pripišite genetici.

11. Nikad nije prekasno. Ako dosad niste naučili svirati flautu ili postali budist – a silno ste to željeli – nemojte paničariti. Nikad nije kasno.

12. Nije prekasno ni da postanete roditelj. Ne, ni za to još nije kasno. Sjetimo se samo Susan Sarandon, ona je to učinila u 46.

13. Još ne znate zviždati? Sjajno!

Ako dosad još niste svladali tu disciplinu, i nemojte. Dapače, pohvalite se svima kako to ne umijete.

14. Opustite se! Gužva u prometu nije vrijedna vaših živaca. Umjesto toga, prihvatite to kao bogomdanu i rijetku priliku da koju minutu dulje provedete sa samom sobom.

15. Naučite se voljeti luksuz. Kampiranje je bilo otkriće vaših 20-ih, a život bez sušila za kosu činio se posve prihvatljivim. No hotel s pet zvjezdica s poslugom u sobu ovih je dana prihvatljiviji za nekog vaših godina.

16. Pospremite ormar i uštedite novac. Prema istraživanju tvrtke WeightWatchers, svaka žena u svom ormaru ima robe vrijedne tri tisuće kuna koju ne nosi. Osvijestite to i odnesite je u second hand shop ili prodajte na internetu.

17. Seks (još) može biti sjajan

Novo istraživanje sugerira da je 65 posto ljudi starijih od 50 godina još seksualno aktivno. Njih 46 posto žali se na samo jedan odnos u tjednu.

18. Izvucite se iz casual odjeće. Svaka žena koja barem povremeno želi biti elegantna, više se za to ne treba ispričavati: dovoljno je pozvati se na svoje godine.

19. Ne ustručavajte se Facebooka. Zašto se svojim novim fotografijama na kojima izgledate fit ne biste izložili pogledu neprežaljenoga koji je u međuvremenu oćelavio i dobio trbuščić.

20. Telefonirajte, ne esemesajte. Esemesanje je idealno kad uspavljujete djecu, ali nipošto ne može zamijeniti telefonski poziv najboljoj prijateljici.

21. Krema za ruke u svaku torbu. Stoga što su svakodnevno izložene različitim elementima, ruke su pravi pokazatelj naših godina.

Sljedeći put kad čekate autobus, ne štedite na kremi.

22. Neobvezan seks ne postoji

Studija Sveučilišta Durham pokazala je da nakon noći "neobveznog seksa" žena ove dobi stvara negativne osjećaje jer je zapravo "programirana" za traženje muškarca za reprodukciju.

23. Subotnja večer uz TV nije tragedija. Dapače, ona je blagodat. Život je tako brz da rijetke trenutke u vlastitu društvu treba prizivati.

24. Imati dijete ne znači (uvijek) učvrstiti vezu. Mnogi parovi žale se da u prvoj godini djetetova života imaju nezapamćen broj svađa i manje seksa.

25. Ako vam se ne izlazi, recite. Više nema smisla tražiti lažna opravdanja. Ako su vaši prijatelji pravi prijatelji, shvatit će.

26. "Što odjenuti" više ne smije biti dvojba

Odjenite "pametne" traperice, stavite dobar ogrtač, uzmite kvalitetnu torbu i krenite u visokim potpeticama.

27. Bore "smijalice" su super. One pokazuju da ste se u životu smijali. Može li bolje?

28. Vrijeme je da ne patite za D. Beckhamom. Dogodilo se to u vrijeme dok je bio dječarac, a vi djevojčica, no ni jedno ni drugo više to niste. U ovoj dobi imate i primjerenijih odabira.

29. Vino je bolje što je starije, mamurluk nije. Tinejdžeri su otporni na alkohol i ne pate sutradan. To se ne bi moglo reći za 40-godišnjakinje.

30. Muškarci u uniformi nisu sve mlađi i mlađi. Samo ste vi sve stariji i stariji.

31. Ikone stila: Helen Mirren je prestara, a Lily Allen premlada za vas
. Umjesto pogrešnih modnih uzora, inspiraciju potražite u Michelle Obami danju, a Kristin Scott Thomas noću.

32. Izlazak s curama bolji je izbor od ostanka kući s mužem. Ali bilo bi lijepo da s njim ostanete iduću večer.

33. Naučite što je zapravo prava ljubav. Ne, to nije čokolada niti buket ruža nego muškarac koji će uz vas probdjeti kad imate temperaturu.

34. Čemu posuđivanje knjiga? Razveselite se kupnjom. Nema ništa ljepše od zbirke knjiga koja raste. Priuštite si svaki mjesec barem jednu.

35. Sjedinama ništa ne nedostaje. Uostalom, nisu li sjedine upravo ono što čini Georgea Clooneya?

36. Prije odlaska na plažu ne zaboravite zaštitni faktor. Neka to bude barem faktor 25. I ne samo prije odlaska na plažu. Mažite se kad god stignete.

37. Odabir muškarca s djetetom ne znači da ste "out".

Osim roditeljskih, on ima i drugih potreba, a zbog očinstva može samo biti osjetljiviji za vaše suze.

38. Osjećaj vruće-hladno nije zbog radijatora. Da, to su valunzi i mogu značiti i menopauzu, ali gledajte s ljepše strane: više nema menstruacije, nema kondoma. Više vas nikad neće određivati hormonalna slika!

39. Napokon ste spoznali pravila kućne ekonomije. 
Ne trošite više nego što ste zaradili, redovito plaćajte rate kredita i, ako već niste, počnite uplaćivati životno osiguranje.

40. Ne gnjavite okolo s "vječnih 39". Velika zabava za 40. rođendan jedan je od životnih trenutaka za pamćenje. Prije svega zbog puuuno darova!

 

Komentara 1

MA
marinka
12:46 10.01.2010.

Gdje pronalazite ovakve glupave savjete? Kod Zagorke ili kod njenih knjizevnih sljedbenica? Kako bi zivot bio idiotski kad bi se tako, po pravilima iz ljubica, rjesavale ozbiljne zivotne situacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije