Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj ljubavi

Međimurski supružnici se razišli nakon 62 godine zbog neslaganja

razvod
Foto: Getty Images
04.12.2018.
u 22:40

Bračni odnosi su, veli 85-godišnjak, zbog "nesuglasnosti naravi" teško i trajno poremećeni

U Hrvatskoj se mjesečno razvede oko 500 bračnih parova, a u statistiku će ući i supružnici iz Međimurske županije koji su se odlučili rastali nakon 62 godine bračne veze. Zahtjev je na Općinskom sudu u Čakovcu podigao 85-godišnji suprug koji je naveo da se želi razvesti od četiri godine mlađe supruge zbog - neslaganja.

Bračni odnosi su, veli, zbog "nesuglasnosti naravi" teško i trajno poremećeni.

Sedam godina ne žive zajedno, i u tih sedam godina brak se, kako je ispričao sutkinji, ne konzumira. Žive zasebno, što znači da si, rekao je, svatko zasebno kuha i čisti, a svo to vrijeme nisu imali nikakve kontakte. Kad je vidi na ulici, ode na drugu stranu. Više nije moguće uspostaviti bračnu zajednicu, a niti to želi, rekao je obrazlažući svoj zahtjev.

Supruga nije svjedočila jer se nije odazvala pozivu na saslušanje, tako da se nije čula i njezina strana. Sud je udovoljio zahtjevu tužitelja jer je ocijenio da su bračni odnosi doista teško i trajno poremećeni. Prošle godine u Hrvatskoj je razvedeno 6265 parova, a u 2016. čak 7026.

Pogledajte i video parova koji su ostali prijatelji i nakon razvoda:

Ključne riječi

Komentara 17

HL
Hladan
08:46 05.12.2018.

Bravo djede! Sad si slobodan loviti mlade koke od 80 god! Najbolje da das oglas u novinama da trazis srodnu dusu, ne zaboravi samo navesti sifru: Zivot je pred nama!

DU
Deleted user
23:20 04.12.2018.

Ma lako za njih a šta će mo sa podelom imovine ?

TA
tariq
08:37 05.12.2018.

Da je barem prije to učinio, ako je doista tako nepodnošljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije