Naslovnica Kultura Kazalište

ZKM proslavio 50. izvedbu „Črna mati zemla“

ZKM-ova „Črna mati zemla“ je premijerno odigrana 1.travnja 2017., a od tada je osvojila naslov najnagrađivanije predstave
21. rujna 2018. u 13:16 212 prikaza
Zagrebačko kazalište mladih
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Zagrebačko kazalište mladih proslavilo je 50. izvedbu hvaljene i nagrađivane predstave “Črna mati zemla” nastale prema istoimenom romanu Kristiana Novaka u adaptaciji Tomislava Zajeca i režiji Dore Ruždjak Podolski. Svi su se sinoć okupili na ZKM-ovoj proslavi održanoj nakon 50. izvedbe. Publika je ovacijama ispratila i jubilarnu izvedbu, a za ovu priliku dvoje sretnih dobitnika iz publike od izdavača OceanMore dobili su i Novakov roman „Črna mati zemla“ te autogram pisca kojega su mogli susresti u ZKM-u. Podsjećamo da je za ovaj roman Novak nagrađen književnom nagradom tportala. Za slavljeničkom tortom u ZKM-u bio je i dječak Nikola Ljutić, koji također glumi u predstavi, a on je uz 50. izvedbu proslavio i svoj 11. rođendan.

ZKM-ova „Črna mati zemla“ je premijerno odigrana 1.travnja 2017., a od tada je osvojila naslov najnagrađivanije predstave: ima tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju predstavu u cjelini, režiju (Dora Ruždjak Podolski), za najbolju sporednu ulogu Bake (Urša Raukar). "Črna mati zemla" dobila je i četiri nagrade Marul: za najbolju predstavu u cjelini, a uz to je redateljica Ruždjak Podolski nagrađena Marulom (i Gavellom) za režiju, a Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, dok je kostimografkinja Doris Kristić nagrađena Marulom za umjetničko ostvarenje. Predstava je osvojila i nagradu publike na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu. „Črna mati zemla“ i dalje je na repertoaru ZKM-a.

Zagrebačko kazalište mladih | Autor : PROMO Foto: PROMO

U predstavi igraju: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić i Leon Bujanović. Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Doris Kristić, suradnica za scenski pokret Petra Hrašćanec, skladatelj Stanko Kovačić, oblikovatelj tona Miroslav Piškulić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, asistentica redateljice Lea Anastazija Fleger.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?