Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Ženska klapa ansambla Linđo slavi dvadeseti rošendan

Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo svoju će dvadesetu obljetnicu postojanja proslaviti prigodnim koncertom na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama u srijedu, 12. kolovoza, u atriju Kneževa dvora.
10. kolovoza 2020. u 12:29 1 komentara 115 prikaza
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo osnovana je u veljači 2000. godine na inicijativu plesačica ansambla, dok se vođenju klape posvetio tadašnji glazbenik ansambla a današnji uspješni i nagrađivani klapski voditelj i voditelj zbora ansambla, Vedran Ivanković.

Tereza37 Lana Barić: Moj film prepun je stvarnog iskustva odrastanja u Splitu

Članice klape danas su Lina Ivanković, Ana Bačić Vukota, Luči Carević, Paula Lazarević, Margarita Dundić, Fani Favro Bukvić, Marija Puljić i Ivela Matičević.

Ispočetka ih je vodio neskriveni entuzijazam te velika volja za očuvanjem i unaprjeđenjem kulturne baštine kroz pjevanje narodnih napjeva, a upravo ih je taj timbar označio i odmah svrstao u vrh.

Mnogobrojni uspjesi Klape i oko šest stotina održanih nastupa na ponos su i ansamblu i gradu iz kojih su potekle, ističe se u priopćenju 71. Dubrovačkih Ljetnih Igara. 

Živeći dalmatinsku klapsku pjesmu kroz svojih dvadeset godina djelovanja, klapa je održala niz samostalnih koncerata, nastupila na brojnim festivalima, koncertima, susretima klapa, natjecanjima u Hrvatskoj i u Europi. Iza sebe ima trideset nagrada s raznih festivala, a čak devetnaest s najprestižnijeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te zlatno odličje s 13. Međunarodnog festivala zborskog pjevanja u talijanskoj Veroni.

Hrvatski muzej naivne umjetnosti Velike planove o selidbi omeo je potres, ali Muzej svoja vrata otvara na jesen

Snimile su i prvi klapski SuperAudio CD naziva Mediterranean sounds - Croatia’s mystic voices FA Linđo u suradnji s Nenadom Bachom i Johnom Holbrookom, višestrukim dobitnikom nagrade Grammy.

Ulaznice za koncert su rasprodane.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija