Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Završio 10. festival duhovne glazbe Bonofest

Bonofest
11.05.2015.
u 12:39

Festival je završio koncertom koji je održan na središnjem vukovarskom trgu gdje su otpjevane uspješnice Bonofesta

Pod geslom „Bogu na slavu“ proteklog vikenda u Vukovaru je održan deseti jubilarni Festival duhovne glazbe Bonofest na kojem je izvedeno 30 novih duhovnih skladbi. Festival je započeo s organiziranim radionicama u kojima su mladi mogli stjecati više znanja i vještine o pisanju teksta, glazbe i aranžmana, te o samoj interpretaciji pjesama. Ovogodišnji središnji dio festivala bio je podijeljen u dva dijela gdje su predstavljene nove duhovne skladbe.

- Možda će jednoga dana netko pisati o Bonofestu. Njemu ćemo prepustiti da napiše koliko je pjesama došlo na natječaj i koliko je pjesama otpjevano, koje su temu opjevane, koliko je skupina i pojedinaca nastupilo, iz kojih su krajeva došli. Danas želimo reći samo jedno, a to je da se deset godina pjevalo Bogu na slavu, rekao je predsjednik organizacijskog odbora festivala fra Ivica Jagodić.

Festival je završio koncertom koji je održan na središnjem vukovarskom trgu gdje su otpjevane uspješnice Bonofesta. Organizatori navode kako je dosadašnjih deset festivala u potpunosti ispunilo svrhu i očekivanja svih ljubitelja duhovne glazbe. Tvrde da to potvrđuje i veliki broj pjesama koje su, zahvaljujući slušateljima, našle svoje mjesto u programima mnogih hrvatskih radiopostaja, ali i višegodišnja kontinuirana prisutnost festivala na Hrvatskoj radioteleviziji kao i na mnogim drugim televizijskim i radijskim postajama. Na ovogodišnjem Bonofestu predstavljena je i nova festivalska himna koja je djelo Alana Hržice i Ivane Husar Mlinac u potpisu glazbe, Josipe Dević u riječi, a u obradi Saše Miočića.

>> Humanitarnim koncertom obilježena druga godišnjica udruge "fra Mladen Hrkać"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije