Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zadar

Zagrebački solisti nastupaju u Zadru

zagrebački solisti
Foto: PR FOTO
07.11.2014.
u 16:22

Zadrani će nakon pune četiri godine imati priliku slušati Zagrebačke soliste, u srijedu 12. studenog u sklopu Koncertne sezone HNK Zadar. Ansambl  je ove jeseni započeo svoju 61. sezonu. 

U listopadu 2010. Solisti su gostovali pod umjetničkim vodstvom Borivoja Martinića Jerčića, a ove se godine vraćaju s koncertnim majstorom Sretenom Krstićem. Radi se o umjetniku koji je ujedno i koncertni majstor Münchenske filharmonije, a obvezu umjetničkog vodstva Zagrebačkih solista preuzeo je 2012. godine. 

Krstić će na koncertu u Zadru nastupiti i kao jedan od solista i to u izvedbi atraktivnog Koncerta br. 2 u g – molu op. 8 RV 315 Antonija Vivaldija, poznatijeg kao Ljeto iz ciklusa Četiri godišnja doba. Ostali solisti bit će također članovi ansambla, Krunoslav Marić i Ivan Zečević. Izvest će Vivaldijev Koncert za dvije violine i orkestar u a-molu, op. 3, br. 8, RV 522, iz zbirke L'estro armonico. U aranžmanu osnivača ansambla, glasovitog violončelista Antonija Janigra Zagrebački solisti će svirati Corellijevu Suitu za gudače te za kraj Simfoniju br. 10 u h – molu Felixa Mendelssohna. 

>> Genijalni Çeku u komornoj verziji Rodrigova koncerta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije