Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izniman talent

Wilhelmini Agnes tek je 17, a njen drugi album na tragu je Kate Bush i Nicka Cavea

23.05.2024.
u 13:06

Wilhelmina svira klavir, gitaru i violinu i autorica je devet pjesama na albumu “The Children of King Ernest the Shameless”, složenom po modelu barok-popa i novog tradicionalizma s gracioznim pjesmama raznih tempa

Prošlog četvrtka mlada Wilhelmina Agnes, tj. Ines Turšić, stara, tj. mlada samo 17 godina, održala je u klubu Boogaloo promotivni koncert hvaljenog drugog albuma “The Children of King Ernest the Shameless”.

S dva albuma iza sebe u ovako ranoj dobi, očito se radi o osobi kojoj je glazba hrana i kreativni ventil, jer i bez upotrebe semplova i “matematike” s malim bendom radi čuda.

Nedavno je Baby Lasagna na dočeku na Trgu rekao da su oni “klinci”, ali ako su oni klinci s 28 godina, onda je Wilhelmina Agnes, u sasvim pozitivnom smislu te riječi, starmala, svjesna i izuzetno ozbiljno talentirana mlada osoba čije se iskustvo i kreativni impuls čine obrnuto proporcionalnima zaista mladim godinama života. Wilhelmina svira klavir, gitaru i violinu i autorica je devet pjesama na albumu “The Children of King Ernest the Shameless”, složenom po modelu barok-popa i novog tradicionalizma s gracioznim pjesmama raznih tempa, na tragu Kate Bush, Nicka Cavea i sličnih naratora rocka.

Kreativna snaga čiji dometi su kontradiktorni ranoj životnoj dobi plijeni skladbama koje, kao i prvijenac koji je snimila sa samo 15 godina, djeluju puno zrelije. Ukratko, Wilhelmina Agnes jedna je prava starmala kreativna nepogoda koja iskazuje poznavanje povijesti rocka superiorno mnogo starijima od sebe.

Aranžmane je radila u suradnji sa školskim kolegama i prijateljima, Grgom Nježićem i Leonardom Maslaćem koji su i svirali na albumu. Svi su oni 17-godišnjaci s Glazbenog učilišta Elly Bašić.

Osim njih na albumu sviraju klarinetist Juraj Panić i bubnjar Kristian Orešić, a svi skupa se u poluakustičnim ili elektrificiranom skladbama snalaze kao da su upravo došli s festivala Woodstock i znaju sve o prošlosti folk-popa od 60-ih naovamo. Izuzetno zrele skladbe koje će poklonici kantautorskih zvijezda keltskog i američkog folk-pop sazvučja prihvatiti kao iznenađenje, na vrhu kojeg su odlični vokali s tekstovima pjesama na engleskom i hrvatskom jeziku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije