Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. filmski festival

Volonteri Anto Nobilo i Čedo Prodanović otvorili Motovun

motovun (1)
Foto: Milena Zajović
1/5
25.07.2011.
u 22:46

Posjetitelji festivala spremno su u znak podrške izuli svoje cipele (hrabriji su skidali i majice), te su se tako bosonogi, plješčući džonovima umjesto dlanovima, solidarizirali s osiromašenim narodom.

Umjesto državnih uglednika, 14. Motovun film festival sinoć su otvorili njihovi odvjetnici – branitelj bivšeg premijera Ive Sanadera i dugogodišnji prijatelj festivala Čedo Prodanović, te branitelj bivšeg potpredsjednika Vlade RH Damira Polančeca Anto Nobilo.

Tome je prethodio nastup Rade Šerbedžije i njegovih Brijunskih trubača, koji su citirali crnohumorni tekst Predraga Lucića „Goli i bosi“, u kojem autor govori o pljački hrvatskog naroda koja se godinama vršila s najviših državnih položaja. Tijekom nastupa pred pozornicu su, jedan po jedan, stupili volonteri i drugo osoblje festivala, skidajući sa sebe odjeću kako bi pokazali da osim vlastite gole kože više nemaju ništa za dati vladajućoj garnituri.

Posjetitelji festivala spremno su u znak podrške izuli svoje cipele (hrabriji su skidali i majice), te su se tako bosonogi, plješčući džonovima umjesto dlanovima, solidarizirali s osiromašenim narodom.

Odvjetnik Čedo Prodanović potom je ocjenio da se motovunski festival održava dovoljno daleko od Markova trga da ne krši zakon o javnom okupljanju, te dodao kako „obrana smatra da nema prepreke da festival počne“. Prodanović i Nobilo ranije su tog dana svečano otvorili i Kino Remetinec, posebnu atrakciju ovogodišnjeg festivala. Radi se o improviziranom kinu u maloj samici, u kojoj se prikazuju samo zatvorski klasici.

Političkom provokacijom Motovun je pokazao da ni ove godine neće bježati od društveno angažiranog humora, a projekcijom odličnog „Blue Valentine“ podsjetio je da su, usprkos svim „skandalima“, u Motovunu filmovi i dalje na prvom mjestu.

Komentara 32

Avatar tkozna
tkozna
23:46 25.07.2011.

Tapiros................................................... Jućer je SANADER bio predstavnik ogoljenog naroda, danas kosorica i ovi fiškali, sutra možda jaca. A cini mi se da tebi nedostaje delegata osiromasenog naroda, nema toga više. Samo je pitanje kojeg demokratskog vladara bumo izabrali, prošla je vladavinaina naroda (ako je ikada bilo)

Avatar Bjeda
Bjeda
00:12 26.07.2011.

Za raditi tu vrstu posla koju rade njih dvojica , moras biti najveci ljudski sljam,pokvarenjak bez osjecaja . Ali opet bolje da rade to nego da sjede u saboru jer se saborski zastupnici malo razlikuju od advokata uz to morajuraju biti dupeuvlakaci i ljigavci.

TA
tapiros
23:36 25.07.2011.

I ja bi bio volonter da dobijm novce od mafijaša ahahaha. Kaj oni glume na tom festivalu? Misle da su dio osiromašenog naroda??? Da ga pitam za odvjetničnke usluge odmah bi me uz smijeh izbacio na ulicu - i jedan i drugi. To je ono što je Isus nazivao licemjerstvom - Nobilo i Prodanović!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije