Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mirovine

Veljko Bulajić proslavio 90. rođendan dovršavajući svoj novi film

Bijeg od mora
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
24.03.2018.
u 07:32

Godine su, kaže, proletjele i pamti ih po filmovima, a upravo završava “Bijeg do mora” koji je pozvan i na filmski festival Karlovy Vary

Redatelj Veljko Bulajić u čijoj bogatoj filmografiji su kultni “Vlak bez voznog reda”, “Rat”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Atentat u Sarajevu”, “Visoki napon”, 22. ožujka proslavio je 90. rođendan.

– Tih 90 godina proletjelo je u trenu. Kao munja. A godine pamtim po tome koje sam koji film snimio – smije se slavljenik koji je rođendan proslavio, kaže, u krugu obitelji i prijatelja, a posebno ga je razgalila čestitka koju je primio iz HAZU-a. U ime članica i članova HAZU-a, poslao mu ju je, kaže, predsjednik, akademik Zvonko Kusić, posebno u čestitki istaknuvši Bulajićev doprinos koji je svojim talentom i kreativnošću dao hrvatskoj filmskoj umjetnosti i kulturi općenito.

Pa iako je prešao 90., Bulajić ne zna što je mirovina pa upravo dovršava svoj novi film “Bijeg do mora”. U pitanju je međunarodna koprodukcija snimana lani u Istri, a prati zbivanja i sudbine triju glavnih likova u dramatičnim okolnostima Drugoga svjetskog rata, koje redatelj povezuje s današnjim vremenom.

Film bi svoju premijeru, najavljuje Bulajić, trebao imati do kraja godine, a pozvan je, otkriva, i na prestižni Međunarodni filmski festival Karlovy Vary.

Komentara 1

AR
Artukovic
10:03 24.03.2018.

A sta bi on mogao snimiti a da nije drugi svjetski rat i zidovi....Lora da su ti iz centralnog komiteta otkrili eliksir za predug zivot.On 90,Manolic 98,..............pa dokle vise.Kako to da branitelji umiru sa 50,a ovi zive ko vampiri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije