Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strip-serijal

Veliki Marvel i George R.R. Martin pripremaju “Wild Cards”

marvel
21.02.2022.
u 17:01

"Wild Cards" Marvel će pretvoriti u limitirani strip-serijal.

Velika izdavačka kuća Marvel udružila je snage sa slavnim piscem Georgeom R.R. Martinom u novom projektu “Wild Cards”, limitiranom strip-serijalu temeljenom na kultnoj književnoj antologiji.

Ambiciozni projekt “Wild Cards” Martin je započeo još 1987., a od tada je pod njegovom uredničkom palicom četrdesetak autora objavilo čak pedeset romana i kratkih priča smještenih u alternativnu povijest u kojoj Zemlju nastanjuju ljudi s posebnim moćima.

Strip-verzije ove izrazito elaborirane antologije napisat će Paul Cornell, a ilustrirati Mike Hawthorne. Prvi nastavak najavljen je za početak lipnja, a temeljit će se na pričama Harolda Waldropa i Rogera Zelaznyja koje je Martin uredio.

– Svi moji fanovi znaju da “Wild Cards” imaju posebno mjesto u mojem srcu. Činjenicu da je div poput Marvela odlučio pretočiti taj svijet u strip-formu prije svega smatram velikim privilegijem – rekao je Martin najavljujući projekt.

Hoće li idući korak biti još jedna megapopularna TV serija, kao što je bilo u slučaju Martinove “Igre prijestolja”? 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije