Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz potporu Ministarstva

Projekt 'Crtamo stripove!' za očuvanje strip scene u Hrvatskoj i kreativno izražavanje

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
15.02.2022.
u 17:53

Tijekom mjeseca ožujka u suradnji s izdavačkom kućom Fibra predviđene su za sudionike i vrijedne nagrade u vidu njihovih izdanja

Uz potporu Ministarstva kulture i medija, otvorena je web stranica "Crtamo stripove!". Namijenjena je djeci viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola svih profila koje zanima strip i koji se njime bave.

Stranica je nastala s namjerom da se djeca upoznaju sa stripom, njime se kreativno izraze i da im se pritom omogući poligon za javno objavljivanje i platforma za komunikaciju s vršnjacima i istomišljenicima koje zanima strip.

Oni na stranici mogu objavljivati svoje stripove bilo koje tematike, dok se u rubrici "Kako poslati" nalaze jednostavne upute u par koraka kako da to učine.

Također, mogu se uključiti i u Facebook grupu "Crtamo stripove!" gdje će ti isti stripovi s web stranice biti objavljeni i gdje će ih moći komentirati, diskutirati o njima i razmjenjivati svoja iskustva, zapažanja i ideje s drugim ljubiteljima stripa svojih uzrasta koji su članovi te grupe. Projekt je zamišljen i kao potencijalni generator nekih budućih strip autora s namjerom očuvanja strip scene u Hrvatskoj.

Tijekom mjeseca ožujka u suradnji s izdavačkom kućom Fibra predviđene su za sudionike i vrijedne nagrade u vidu njihovih izdanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije