Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HKD Napredak

Velika izložba sarajevskih likovnjaka stigla u Zagreb

Zagreb: Otvorenje izložbe Udruženja likovnih umjetnik HKD-a Napredak
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
24.01.2023.
u 15:37

U Kulturnom centru Napredak do 3. veljače gostuje godišnja izložba članova Udruge likovnih umjetnika HKD-a Napredak iz Sarajeva

U Kulturnom centru Napredak u Zagrebu otvorena je gostujuća izložba "Annale 2022." Udruge likovnih umjetnika HKD-a Napredak iz Sarajeva, koja je upravo proslavila 30. godišnjicu.

– Naše likovno Annale svake godine okuplja velik broj umjetnika i obuhvaća djela iz područja crteža, slikarstva, skulpture i grafike te je jedna od najposjećenijih izložbi u Sarajevu. Kao članovi Napretkove likovne udruge, ali prije svega kao umjetnici, ovom izložbom željeli smo se predstaviti široj zagrebačkoj publici i nadamo se da će posjetitelji izložbe ponijeti dašak inspiracije i prijateljstva – o izložbi je kazala predsjednica udruge ULU HKD-a Napredak Hiba Mustafić.

Na izložbi koja će biti otvorena do 3. veljače imamo priliku razgledati radove niza akademskih umjetnika, no i onih koji se likovnom umjetnošću bave bez profesionalne naobrazbe, ali s talentom, žarom i ljubavlju.

20.01.2023., Zagreb - Otvorenje izlozbe Udruzenja likovnih umjetnik HKD-a Napredak u kulturnom centru u Bogovicevoj 1. Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

– Stoga se, naravno, uočava raznolikost vještine, izvedbene kvalitete, no nikako i ljubavi unesene u djelo, nikako manjak iskrenog zadovoljstva u druženju s bojom i kistom. Nama je zadovoljstvo i čast što su nam došli i darovali dio tople bosanske i hercegovačke duše utkane u njihove slike ukazujući time na važnost zajedništva u promociji kulture i umjetnosti – rekla je Sanda Stanačev Bajzek, predsjednica Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije