Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jazzovo novo ruho

Vatromet zvuka na sjajnom novom izdanju Jazz.hr festivala

Jazz.hr
19.10.2021.
u 12:09

Posljednji u nizu Jazz.hr festival protekao je u znaku domaćih izvođača.

Jazz.hr festival ove je godine protekao u znaku domaćih izvođača. U vrućem stolcu umjetničkog vodstva našla se Lana Janjanin, naša poznata skladateljica i glazbenica te posao, uz veliku pomoć svoje ekipe, odradila na vrhunskoj razini. Prva je večer bila revija najistaknutijih jazz glazbenika pretežno mlađe generacije uz pratnju Jazz Orkestra HRT-a, a oni su publici pripremili pravi vatromet zvuka predstavivši se autorskim kompozicijama, i to nerijetko u vlastitim aranžmanima.

Druge i treće večeri imali smo priliku slušati po dva sastava različitih stilova i afiniteta. Zvonimir Šestak Groove Assembly, predvođen našim najtraženijim kontrabasistom, promovirao je program netom izdanog albuma „In The Pocket“. Večer je zatvorio vrhunski pjevač osječkih korijena Daniel Caccia, koji je uz Organ Trio predstavio svoje obrade uspješnica Ive Robića.

Završna dva koncerta donijela su drukčiji zvuk - sastav freekind. njeguje R'n'B izričaj kojim djevojke suvereno vladaju u duu bubnjeva i klavijatura, dok klavijaturistica još i pjeva. Sjajno zatvaranje festivala priuštio nam je Mimika Orkestar, predvođen skladateljem Makom Murtićem, koji je na koncertu predstavio i nekoliko praizvedbi. 

Uz same koncerte, Jazz.hr je u Malom pogonu Tvornice posjetiteljima ponudio i izložbu “Svi tonovi jazza” arhitektice i ilustratorice Neve Baričić, te  jam session nakon svakog koncerta, koji je izvrsno vodio Azil Trio, a kojem su im se kasnije priključili i ostali glazbenici te tako obogatili ovu izvrsnu manifestaciju.

U trenutku kada moramo paziti na epidemiološke mjere, ovaj festival daje vjetar u leđa te pokazuje kako se upornošću i dobrom organizacijom sve može napraviti. U nadi da je ovo početak duge tradicije, veselim se sljedećem Jazz.hr festivalu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije