Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmovi iz NDH
Povratak na članak

Ustaše i partizani izronili iz arhiva

Ciklus filmova iz 2. sv. rata koji se od srijede prikazuje u Zagrebu mogao bi podići mnogo prašine

Komentari 27

JU
julio
08:17 17.02.2011.

a koje ćemo filmove davati .o egipćanima ,majama , bogati to je naša prošlost što rekli da rekli ,od nje ne možemo pobjeći ,a to je pokazao i ovaj zadnji tkz. rat.

VL
PC
poshten_chovek225
06:46 29.05.2011.

Nitko nemoze rec da je TITOVA Jugoslavija bila losa ili lose vodena poslje 60g da se nije dobro zivjelo no 43 pa do pretkraj 44 sve do zavrsetka 2 s rata svi cetnicki su velikodusno primljeni u partizane bez obziratizane bez obzira na zlocine koje su pocinili nisu ni pitani za razliku od Hrvackih domobrana i ustanicke hrvacke vojske koja se zeljela prikljucit partizanima u usto vrjeme, da bi ih ovi po kratkom postupku , za sve to je TITO znao Veliko srpske cetnicke jedinice prelazeci u partizane su pod tim novim imenom pobili za to vrjeme vise hrvackog pucanstva domobrana , ustasa nego u svoj histori i sve to po njihovom izabranom partizanskom tako zvanom sudu po brzom postupku TITO je znao za BLEIBURG kao i za KRIZNI PUT gdje su hrvati vodeni po srpskim selima na podrjucju srbije usput likvidirani pa svako ko je upro prst u nekog taj bi odma bio streljan a zna se da hrvati nisu ratovali po srbiji i sve je to TITO znao te dozvolio genecidnu osvetu cetnika srba nad hrvackim narodom TITO je bio i bit ce najveci izdajnik svoje krvi i naroda u svih pravih HRVATA A gdje su nestali BROZOVI iz KUMROVCA – a bilo ih je puno

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
12:36 06.06.2011.

stormfront.org za četnike i ustaše ...bijelih,čistih misli..tamo možete izražavati sve svoje misli , ideje , idiotizam....

VL
SB
sbb
22:10 16.02.2011.

Tko to pali vatru??? Nakon ciklusa partizanskih filmova, opet jedan ciklus partizanskih filmova??? Uoci neizbjezne propasti ugleda partizana, je li ovo to sto ameri zovu \'damage control\'???

VL
AU
autoritet
23:31 16.02.2011.

Partizane zaista treba skinuti sa svih programa par godina da se odmorimo od inflacije kiča i laži iz njihovih filmova kojima nas HRT zasipa iz dana u dan.

VL
RA
rastamanaman
01:31 17.02.2011.

partizani su super

VL
SM
Smijesko
01:58 17.02.2011.

17.02.2011. u 01:31h rastamanaman je napisao/la: partizani su super ... zločinci !

VL
OB
-obrisani-
07:15 17.02.2011.

Samo vi promovirajte ustase...daleko cete dogurat. Normalne drzave se bave ekonomijom - vi fasizmom. Normalne drzave brinu o gradjanima - vi o pokojnim fasistima. Normalne drzave grade infrastrukturu - vi kopate jame. Partizani i komunisti su vam pokazali kako see zemlja gradi...vi ste nas podsjetili kako fasisit i ustase ... RASPRODAJU. Niste se proslavili ni prvi ni drugi put.

VL
OB
-obrisani-
11:24 17.02.2011.

Sad imamo svoju drzavu...pa tko zeli NEK se HVALi...Nemojte me...sa ustasama i Antom Pavelicem. I nakardnom kvinslinskom tvorevinom starom 4 ratne godine.

VL
DU
Deleted user
09:30 17.02.2011.

cvrcak2010 Kao i uvijek komunisti nebi htjeli biti za ništa odgovorni! Uzrok svega zla je upravo titova juga, samo Vi to nećete i nemožete nikako shvatiti. Komunisti su lažima kopali jame 50 godina. Nažalost je tako da se mora rasvijetlitii prošlost, kako bi mogli graditi budućnost. Koje ustaše i koji fašisti su rasprodali današnju Hrvatsku? Tko vodi državu? Pa to su sve Vaši dojučerašnji drugovi! SKJ=SKH=DHZ+SDP+HNS+IDS! Građanima je dosta i jednih i drugih, jer titovo školstvo sigurno neće i nemože opstati u tržišnoj konkurenci. Jedino pozitivno je što napokon dolaze neki novi ljudi, a rezultati će se vidjeti. Ipak treba im dati vremena. Nitko nemože od danas na sutra riješiti, smo ubiti kako su to partizani činili po završetku II.ww-a.

VL
EU
eugenie
09:31 17.02.2011.

za idiotske komentare ; partizani us pobjedili u II. sv. ratu, da su radili zloćine jesu ali ne svi pa se tako cijeli pokret ne može inkriminirati. Da su ustaše i četnici i bijelogardiosti i ostalo smeće, među kojima jee bilo i sjajnih iznimaka, gubitnici u II. svj.ratu povjesna je činjenica. Da su nam nakon II. svj. rata vladali udbaši i gangsteri povjest če pokazati, da nam gangsteri još vladaju jasno nam je, da filmovi nemaju ništa s tim osim da su bili propaganda nekog razdoblja neka bude jasno.

VL
TH
thekurcula
09:35 17.02.2011.

Novinar počinje ovaj članak rečenicom: \" Čim se u Hrvatskoj spomenu ustaše, četnici i partizani,...\" pa mene zanima kako je u ovaj kontekst uspeo da ubaci četnike!? kakvi četnici u Hrvatskoj, pa makar bila ta Hrvatska i velika NDH? Četnici u svakoj kombinaciji ostaju tu veoma minorna pojava. Dve glavne su ustaški pokret, koji ima vlast, i koji čini zlodela, te partiznaski pokret, ideološki komunistički pokret koji dobija na snazi upravo masovnom regrutacijom srpske omladine u NDH koja nema gde dalje da pobegne osim u šumu, partizanima.

VL
RE
real9
09:47 17.02.2011.

šta ti pričaš eugenie pa ko kaže da su partizani koji su išli u rat zločinci nego je režim poslije postao zločinački na čelu s titom koji je bio vrhunski političar i manipulator ko je mogao predpostaviti da če on to napraviti poslije rata u tome je srž problema da je on kad je došao na vlast pokazao svu svoju bestijalnost evo primjer jedna srpkinja je napisala knjigu o golom otoku kad se uspijela iz njega izvuči i pobječi u inozemstvo rekla je da je prošla pet konc logora od aušvica,dahaua i drugih da nijedan nije bio ni blizu po mučenjima kako psihičkih tako fizičkih ko na golom otoku a da ne pričamo odmah nakon rata kako su ubijali žene djecu daj dođi pameti dok još možeš 21 je stolječe a ne pričat kao svi su radili zločine sram te može bit

VL
MO
mozel
10:14 17.02.2011.

thekurcula,Ti nisi cuo za cetnike koji su po Hrvatskoj ubijali,klali i palili na celu sa Drazom Mihaljevicem i pomocnikom popom Dujicem a poslije su presli u partizane pa su pravili slobodno i sa odobrenjem pokolje nad Hrvatskim braniteljima i nad civilima pod maskom partizana a srce cetnicko.

VL
14
14words
10:21 17.02.2011.

Ako je fašizam sanjati,željeti i stvarati Hrvatsku državu u kojoj će hrvatski narod biti gospodar u svojoj kući tada me nimalo nije stid biti fašistom!

VL
EU
eugenie
11:09 17.02.2011.

pragmatično komentiram članak i to bez ikakvih infantilnih osjećaja. Točno da je postojao Golać u cijloj svojoj bestialnosti, i da su postojali konc logori kao što je Dachau, Jasenovac, Aischwizi, Bergen Belsen itd. Kao što danas postoji Guantanoamo. I nee sudi strane, želim samo opisati činjenice koje se povezuju sa filmovima. Komentar na moje pisanje izgleda kao emotivni revanš, pa ne pišem da je itko bijo nevin. I takođjer ne postavljam se na ikakvu stranu. Pokušavam opisivati činjenice. Sasvim je logično da se od žrtava nemože očekivati ništa drugo nego revanš s jedne i druge strane. I nije mi jasno čega se moram sramiti, toga što se navajaju činejnice? Na takav način neće društvo sa diskurzom i spravom nikada nigdje doći. Samo u beskrajni pakao mržnje. I što bi nakraju trebala mi obitel mrziti njemce i sve njihovo samo zato što nam je predak skoro izgubijo život u Dachauu??!

VL
OB
-obrisani-
11:26 17.02.2011.

14words Svoje nade i zelje ostvaruj u ovoj drzavi za koju je mladost izginula da bi ti to mogao...i ne SRAMOTI IH vukuci paralelu sa fasizmom.

VL
OB
-obrisani-
11:26 17.02.2011.

14words,ti si očito pobrkao lončiće,jer NDH nit je bila država Hrvatskog naroda,osim ,možda ,samo kao ideja,jer 70%naroda je izabralo Mačeka,a Pavelić je na silu uz pomoć fašista i nacista došao na vlast i ubrzo pokazao svoje pravo lice,kako rasnim zakonima,progonom neistomišljenika,a zatim i osnivanjem konc logora po uzoru na naciste i sustavno provodio ,ništa drugo do genocid pojedinih naroda i tako se dodvoravao svojim gazdama.To nikako drugačije i nije moglo završiti,kako je i završilo,Na nasilje,nasiljem,a narod ratujući na dvije strane pretrpio strašne gubitke.

VL
OB
-obrisani-
11:31 17.02.2011.

Da li je 14 words to taj san?Bolje se probudi ,jer ne može se npr. podupirati Pavelićeva vlast i postupci,a zaboraviti da je u biti bio samo njihov sluga,a pitam te da li se slažeš da se Baranja i Međimurje pripoji Mađarskoj,a Istra ,Split,Zadar,otoci,Lika,Gorski Kotar Italiji?

VL
OB
-obrisani-
11:32 17.02.2011.

I još nešto words.Znaš onu poslovicu;Budala se ponosi onime čega se pametan srami.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.