Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazališna svečanost

Uskrs uz "Romea i Juliju" iz dubrovačkog ljetnikovca Skočibuha

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
VL
Autor
Denis Derk
11.04.2020.
u 10:38

Dubrovačke ljetne igre će u nedjelju prikazati snimku predstave "Romeo i Julija" izvedene 2014. godine u ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu

Dubrovačke ljetne igre koje su već morale otkazati neke najavljene koncerte za svoje ovogodišnje izdanje, u nedjelju će navečer svojoj publici prikazati predstavu Shakespearove drame "Romeo i Julija" kojom su 2014. godine obilježile 450. godišnjicu Shakespeareova rođenja.

Tadašnja pomoćnica intendanta za dramski program Mani Gotovac za jednu od najpoznatijih svjetskih tragedija osigurala je redateljsku palicu Jagoša Markovića, a predstava je izvedena u renesansnom ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu. Predstava se na programu Igara zadržala dvije sezone.

Festivalski glumački ansambl predvodili su cronogorska glumica Kristina Stevović kao Julija i Robert Budak (koji je preminuo početkom 2019. godine) kao Romeo. U ansamblu su još bili Neva Rošić, Nataša Janjić, Amar Bukvić, Boris Svrtan, Dado Čosić, Stefan Kapičić, Ivan Glowatzky, Siniša Popović, Žarko Savić, Andrej Dojkić, Dado Čosić, Jelena Perčin, Matko Knešaurek, Rober Bošković, Goran Grgić, Luko Kunčević, Nikola Sekulo.  

Predstava se osim na youtube kanalu može vidjeti i na programu Libertas Televizije - LTV (kanal 822 Max TV-a, 724 B.net, 726 na A1 i kanal 715 na Iskonu) ove nedjelje, dakle na Uskrs u 20.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije