Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 77. godini

Umro Enzo Jannacci, autor pjesme 'Idem i ja...Ne, ti ne'

svijeća portal (1)
Dominik Grguric/PIXSELL
30.03.2013.
u 09:51

Jannacci je jedan od osnivača talijanskog rocka zajedno s Adrianom Celentanom, Luigijem Tencom, Little Tonyjem i Giorgiom Gaberom. Kao kabaretista surađivao je i dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Dariom Foom.

RIM – Umro je Enzo Jannacci (77) kantautor, kabaretista, glumac i kirurg, skladatelj čuvene pjesme „Idem i ja...Ne, ti ne“ (Vengo anch'io. No, tu no) koju je u hrvatskoj verziji izvodio kvartet. MM. Jannacci je jedan od osnivača talijanskog rocka zajedno s Adrianom Celentanom, Luigijem Tencom, Little Tonyjem i Giorgiom Gaberom. Kao kabaretista surađivao je i dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Dariom Foom.

Enzo Jannacci, koji je završio glazbeni konzervatorij u Milanu (harmoniju, kompoziciju, klavir i ravnatelj orkestra), a zatim 1967. i medicinski fakultet, umro je sinoć od raka u milanskoj bolnici Columbus. Nakon završenog medicinskog studija otišao je na specijalizaciju u Južnoameričku Republiku u ekipu doktrora Christiaana Barnarda koji je prvi na svijetu presadio srce. Zatim je liječničku karijeru nastavio u SAD-u, a onda se vratio u Milano.

Istodobno je skladao i pjesme i imao je golemog uspijeha, ali je nastavio i liječničku karijeru. Pisao je ironičko-satiričke pjesme kao što su „Kišobran moga brata“ ili „Pas s kosom“, a onda je 1968. veliki uspijeh polučio s pjesmom „Idem i ja...Ne, ti ne“. Svijet glazbe i teatra izgubio je velikog čovjeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije