Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

Umrla omiljena solistica Lada i Ladarica Anđela Potočnik

anđela potočnik
goran stanzl/pixsell
28.01.2013.
u 12:35

Nakon duge i teške bolesti i osamdesetoj godini života umrla je dugogodišnja solistica ansambla Lado Anđela Potočnik. Dugo je godina pjevala i u Ladaricama, a njene interpretacije kajkavskih popijevki su antologijske.

Nakon duge i teške bolesti u osamdestoj godini života umrla je omiljena solistica ansambla Lado Anđela Potočnik. Godinama je predvodila Ladarice, a svojim zvonkim i sonornim sopranom trajno je obilježila izvođenje kajkavskih popijevki. Prije devet godina objavljen je i dvostruki album sa 36 pjesama u njenoj nenadmašnoj izvedbi pod nazivom "Zorja, moja zorja". U ansamblu Lado ostati će zapamćena i kao umjetnica koja je iznimno često bila Mladenka u Ivančanovim "Podravskim svatima", te je svojim plesnim i pjevačkim dometima stekla veliki ugled među ljubiteljima tradicijske kulture. Skromna i samozatajna, Anđela je 2011. primila visoko odlikovanje od predsjednika Republike za svoje zasluge u promicanju glazbene baštine.

Posljednji ispraćaj cijenjene umjetnice biti će 1. veljače u 13,50 na zagrebačkom Krematoriju.

Komentara 2

BO
boomer5999
13:52 28.01.2013.

Žao mi je, sjećam se gospođe iz starih Ladarica po glasu ali ne bih povezao s imenom. Mislim kako je u bivšoj državi ansambl Ladarice bio više prisutan i poznat u javnosti nego današnji. Osobno sjećam se pjesme "Tragom karavele" kao iskoraka izvan etno štiha, osvježavala je rani jutarnji program na kojem se puštala isključivo domaća glazba a mnogo narodna.

EN
EndemskaVrsta
16:32 28.01.2013.

laka joj zemlja, oduševila me bezbroj puta, jednako solističkim dionicama u Ladu, kao i nastupima s Ladaricama... jednako izvedbama kajkavskih napjeva, kao i narodnih pjesama iz drugih naših krajeva (tko da ne pusti suzu na njezinu izvedbu 'Žito žele Baranjke divojke...'?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije