Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ukleti Holandez ponovno u zagrebačkome HNK

Foto: PR
1/6
PR
Autor
PR članak
11.01.2019.
u 15:15

Premijera je održana 26. siječnja 2018., a izvrsno su je prihvatile i kritika i publika

Jedna od najuspješnijih opernih izvedaba u prošloj godini, Ukleti Holandez Richarda Wagnera u režiji Oliviera Pyja i pod ravnanjem Nikše Bareze, ponovno je na  repertoaru u siječnju 2019. godine. Premijera je održana 26. siječnja 2018., izvrsno su je prihvatile i  kritika i publika, a Tomislav Mužek je za ulogu Georga dobio dva iznimna priznanja - proglašen je Wagnerijancem godine te osvojio Nagradu Tito Strozzi za najbolje umjetničko ostvarenje u sezoni 2017./2018. 

Predstava je izvorna produkcija kazališta Theater an der Wien. U predstavi nastupaju: Bastiaan Everink (Ukleti Holandez), Melanie Diener (Senta), Luciano Batinić / Siniša Štork (Donald), Tomislav Mužek / Michael Robert Hendrick (Georg),  Ladislav Vrgoč (Donaldov kormilar), Sofia Amelie Gojić /Neda Martić  (Mary), Pavel Strasil (Sotona), zbor i orkestar HNK u Zagrebu.

Scenograf i kostimograf je Pierre-Andre Weitz, oblikovatelj svjetla Bertrand Killy, a zborovođa je Luka Vukšić. Izvedbe opere Ukleti Holandez na rasporedu su 21., 23., 26. i 29. siječnja, a ulaznice su dostupne na blagajni HNK ili putem web stranice HNK u Zagrebu.

>>Pogledajte video: Dugačak red ispred HNK

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?