Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

U SC-u počinje oproštajno izdanje Žednog uha

Nastupom bendova Deathproof i High places u zagrebačkom SC-u počeo je festival Žedno uho koji se zbog financijskih udaraca iz Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture nagodinu seli u Šibenik.
26. travnja 2010. u 16:01 1 komentara 1 prikaza
wedding
Foto: Foto ustupio SC

Nastupom američkih bendova Deathproof i High places u zagrebačkom SC-u 26. travnja počinje je 11. festival nezavisne glazbe Žedno uho koji se zbog financijskih udaraca iz Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture nagodinu seli u Šibenik. U oproštajno izdanje festivala, unatoč vrlo skromnom budžetu, organizatori predvođeni Matom Škugorom uspjeli su nagurati nekoliko velikih svjetskih imena.

Kao najveća pojedinačna atrakcija ističe se The Wedding Present, britanski bend koji u različitim postavama već 25 godina evoluira zvuke indie rocka. Gledano u globalu, od svih festivalskih dana najzanimljivija je srijeda, kad nastupa Grant Hart iz legendarnih Hüsker Düa, uz snažnu podršku Chucka Propheta i srpskog Goribora. Stilski je najrazličitija današnja večer u kojoj nastupa elektronički "luđak" Dan Deacon, zatim jazzeri Charles Gayle i Han Bennink te na kraju folk rokerica Carla Bozulich s violončelistom Francescom Guerrijem.

Ako je suditi prema najavama, jedino festivalsko razočaranje bit će izostanak elektroničkog dua Matmos, čiju je europsku turneju onemogućila zbrka u zračnom prometu, a bili su najavljeni za četvrtak.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • mr. wrong:

    grupa čijim je nastupom započeo festival zove se DEERHOOF, a grupa \"deathproof\" nažalost ne postoji. je li vam se dopao koncert? :)