Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeri na Griču

U petak nastupa 'vražji violinist' Roby Lakatos

Osijek: Novogodišnji gala koncert orkestra Opere HNK i vilolinista Robyja Lakatosa
Davor Javorovic/PIXSELL
27.07.2022.
u 12:19

Popularni gornjogradski festival zatvorit će čuveni mađarski violinist

Posljednji ovogodišnji koncert na 41. Večerima na Griču u petak 29. srpnja posebna je glazbena poslastica. Naime, popularni gornjogradski festival zatvorit će povratak u Zagreb čuvenog mađarskog violinista Robyja Lakatosa i njegova ansambla, koji u svojim nadahnutim interpretacijama isprepliću jazz, klasiku te romsku i mađarsku glazbenu tradiciju.

– Robyja Lakatosa teško je definirati, opisuju ga kao romskog violinista, đavoljeg guslača, klasičnog majstora, jazz-improvizatora, skladatelja i aranžera, a sve navedeno zapravo je sadržano u njegovoj jedinstvenoj umjetničkoj osobnosti. On pripada sedmoj generaciji izravnih potomaka Jánosa Biharija, slavnog kralja romskih violinista kojemu su se divili Ludwig van Beethoven i Franz Liszt i koji je Johannesa Brahmsa upoznao s temama koje su ga nadahnule za skladanje Mađarskih plesova. Njegov ansambl, osim njegova dugogodišnjeg suradnika i violinista Lászla Bónija, čine mladi glazbenici virtuozi klasičnog obrazovanja. Zagrebačka publika dobro ih poznaje i s nestrpljenjem čeka ovaj koncert – ističe voditelj festivala Josip Nalis. Naglašava kako su dosadašnji koncerti i veliki odaziv publike dokazali da je ovakav festival metropoli kao što je Zagreb itekako potreban.

Cijena ulaznice za ovaj izuzetan koncert je 150 kuna, a se mogu kupiti dva sata prije koncerta ili online putem stranice Ulaznice.hr. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije