Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA

U Beču predstavljanje 44. Varaždinskih baroknih večeri Austrijancima

Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
16.08.2014.
u 17:47

O austrijskom medijskom interesu za VBV govori i podatak da će u Varaždin ponovno navratiti i televizijska ekipa iz ORF-a

U novom talijanskom Veleposlanstvu u Beču, 8.rujna svečano će biti predstavljen program 44. Varaždinskih baroknih večeri (VBV) koje se ove godine održavaju od 19. do 30. rujna u mnogim baroknim crkvama u Varaždinskoj županiji.

Domaćini bečkog predstavljanja biti će hrvatski i talijanski veleposlanici u Austriji, Gordan Bakota i Giorgio Marrapodi, obzirom da je ove godine Italija zemlja partner VBV-a. O Festivalu će govoriti njegov umjetnički direktor Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždina Rajmond Rojnik i bečki partner VBV-a Mauro Maloberti.

U kulturnom dijelu programa nastupit će „La Magnifica comunita“ u sastavu Enrico Casazza (violina), Isabella Longo (violina) i Simone Tieppo (violončelo).s djelima renomiranih talijanskih baroknih glazbenika.

Predstavljanjem u Beču otpočet će medijsko praćenje Varaždinskih baroknih večeri u programu austrijskog radija i televizije ORF, koji je novi medijski pokrovitelj ovog u međunarodnim glazbenim vodama etabliranog hrvatskog Festivala. Cilj mu je povećati interes inozemnih ljubitelja glazbe za barokne koncerte i kulturno-turističku ponudu  sjeverne Hrvatske.

O austrijskom medijskom interesu za VBV govori i podatak da će tijekom Festivala u Varaždin ponovno navratiti i televizijska ekipa iz koruškog pokrajinskog dopisništva ORF-a u Klagenfurtu, koja će austrijskoj kulturnoj publici predstaviti ovogodišnje 44. Varaždinske barokne večeri i niz vrsnih glazbenika.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:03 17.08.2014.

svaka čast dečki , Davor i Raymond , tak se radi posel na promidžbi grada Varaždina i domovine Hrvatske....Vi ste uzor svima u državi da se sa skromnim sredstvima ali s vizijom svejedno može organizirati vrhunski događaj i na Europskom i svjetskom nivou. Hvala vam dečki !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije